Ipoteza teribilă a anchetatorilor în cazul bebeluşilor mumificaţi găsiţi în comuna Bistriţa-Bârgăului: au fost abandonaţi pe rând, în ani diferiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe măsură ce anchetatorii primesc noi informaţii de la cei care analizează trupurile mumificate ale celor trei bebeluşi descoperiţi în podul unui bloc din Bistriţa-Bârgăului se conturează noi ipoteze. Judecând după gradul de descompunere, se pare că aceştia au fost abandonaţi pe rând, în ani diferiţi.

Joi, 9 martie, în podul unui bloc din comuna Bistriţa-Bârgăului au fost găsite trupurile mumificate a unor bebeluşi. Aceştia, trei la număr, au fost băgaţi în saci de rafie şi ascunşi sub un morman de haine de iarnă.

Descoperirea a fost făcută de un copil de 12 ani, care îşi însoţise mama în podul blocului, pentru a face curăţenie. Învârtindu-se prin pod, acesta a observat sub nişte haine un trup, despre care a crezut iniţial că este o păpuşă. 

Mama sa s-a apropiat, a dat la o parte hainele şi a descoperit iniţial trupul unui bebeluş, mumificat. A mai dat o parte din haine la o parte şi a descoperit trupul celui de-al doilea copilaş.  Anchetatorii care au sigilat imediat zona au descoperit cel de-al treilea trup. 

Alături de trupurile mumificate ale bebeluşilor, anchetatorii au descoperit şi câteva piese de lenjerie intimă, pline de sânge, fapt ce îi duce cu gândul la faptul că unul dintre bebeluşi ar fi fost născut chiar în podul cu pricina.

Trupurile celor trei bebeluşi au fost duse la morgă, unde au fost supuse tot weekendul analizelor, care urmează să răspundă la o parte dintre întrebările puse de anchetatori. Deocamdată nu se ştie dacă cei trei bebeluşi sunt înrudiţi între ei şi nici măcar sexul acestora.

image

Anchetatorii s-au întors în weekend la blocul unde s-a făcut descoperirea (Foto: Bianca Sara)

Potrivit unor surse Adevărul, judecând după gradul diferit de descompunere, se pare că cei trei au murit în perioade diferite, fiind, cel mai probabil, abandonaţi pe rând în podul transformat în cimitir.

Faptul că bebeluşii au fost abandonaţi pe rând îi fac pe anchetatori să creadă că aceeaşi femeie i-a abandonat. Cei trei au fost găsiţi în acelaşi loc, ascunşi de ochii curioşilor. Cel mai probabil, bebeluşii au fost abandonaţi imediat după naştere. 

Deşi oricine avea acces la podul în cauză, locatarii blocului respectiv nu prea mergeau pe acolo. De asemenea, acolo nu există nicio sursă de lumină, fiind imposibil să observi ceva chiar şi pe timp de zi.

Primele analize resping şi posibilitatea ca doi dintre bebeluşi să fie gemeni, asta din cauza mărimii lor. De obicei, bebeluşii gemeni sunt mai mici la naştere, iar cei trei găsiţi au greutăţi normale.

Deocamdată nu se ştie dacă cei trei copilaşi au fost omorâţi sau moartea a fost una naturală. Parchetul de pe Lângă Tribunalul Bistiţa-Năsăud a deschis un dosar penal, in rem, pentru omor. Se pare că rezultatele analizelor realizate de IML vor fi disponibile abia la mijlocul săptămânii. 

O femeie din zonă, plecată la muncă în străinătate, bănuită de săteni 

Deşi nimeni nu vorbeşte despre acest caz care a şocat întreaga ţară, se pare că sătenii o bănuiesc pe o femeie care este plecată la muncă în străinătate. Aceasta are doi copii cu doi bărbaţi diferiţi şi este cunoscută în zonă pentru relaţiile sale pasagere. În acest moment, femeia s-ar afla peste hotare, la muncă, alături de cei doi copii ai săi.

Sâmbătă, anchetatorii s-au întors la locul unde au fost găsiţi cei trei copii şi au continuat ancheta. Tot sâmbătă, pe scările care duc în podul unde au fost găsiţi micuţii, care acum este sigilat, au apărut trei coroane de flori. 

Locuitorii din zonă au simţit nevoia să-i comemoreze pe micuţii care nu au avut parte nici măcar de o înmormântare decentă. 

Vă mai recomandăm:

Mama care şi-a tratat copilul de patru luni cu leacuri băbeşti găsite pe internet. Bebeluşul a murit, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor

Bebeluş mort, înecat cu propria vomă, în ziua botezului. Părinţii erau atât de beţi încât n-au putut explica ce s-a întâmplat

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite