Începând de săptămâna viitoare se colectează din nou deşeurile din Bistriţa-Năsăud. Bistriţenii plătesc mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Începând de luni, gunoiul va fi din nou colectat în întreg judeţul
Începând de luni, gunoiul va fi din nou colectat în întreg judeţul

Autorităţile locale şi judeţene par să fi rezolvat problema deşeurilor, care, în unele locuri din Bistriţa-Năsăud nu au mai fost ridicate de mai bine de două săptămâni. Supercom, firma care se ocupă de curăţenia stradală din Bistriţa a bătut palma cu autorităţile pentru a prelua începând de săptămâna viitoare această sarcină.

După ce operatorul Vitalia, care câştigase licitaţia de colectare a deşeurilor în urmă cu câţiva ani a cerut rezilierea contractului, mai bine de două săptămâni, în unele locuri din judeţ gunoaiele nu au mai fost adunate. 

Această situaţie fără precedent a determinat prefectul judeţului să declare situaţie de urgenţă. La două săptămâni de la sistarea acestui serviciu în Bistriţa-Năsăud, autorităţile locale şi judeţene au bătut palma cu cei de la Supercom, care în prezent asigură curăţenia stradală în Bistriţa. 

Informaţia a fost confirmată de administratorul oraşului George Avram, care a precizat că începând de luni gunoaiele din judeţ vor fi din nou colectate. 

Fiind o situaţie de criză, autorităţile judeţene au invitat mai multe firme mari care desfăşoară activităţi în acest domeniu pentru a veni cu oferte. Se pare că Supercom este singura firmă care s-a prezentat la negocieri. 

Contractul va fi unul pe perioadă determinată de trei luni, până când se va organiza o nouă licitaţie publică şi se va găsi un operator care să preia acest serviciu pentru următorii ani. 

Cei din mediul urban vor plăti mai mult pe deşeuri, cu doi lei pe persoane, per lună. Cei din mediul rural vor plăti mai puţin cu 50 de bani, iar firmele vor plăti mai puţin cu 20 de lei. 

Vă mai recomandăm:

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a declarat stare de urgenţă  - risc de epidemii din cauza necolectării gunoaielor

Gunoiul este al nimănui în Bistriţa-Năsăud: începând de astăzi nu vor mai fi ridicate deşeurile în întreg judeţul

Mai uşor cu gunoiul: cerinţa ciudată a primarului Bistriţei adresată locuitorilor oraşului

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite