Mai uşor cu gunoiul: cerinţa ciudată a primarului Bistriţei adresată locuitorilor oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Bistriţa a făcut apel la locuitorii oraşului să fie mai cumpătaţi cu aruncatul gunoiului. Toate acestea, după ce compania care se ocupă de colectarea deşeurilor a rămas fără licenţă, iar contractul cu autorităţile locale şi judeţene s-a încheiat.

Primarul Bistriţei Ovidiu Creţu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, că oraşul pe care îl conduce şi judeţul se confruntă cu o situaţie fără precedent. 

Vitalia, compania care colectează deşeurile de la populaţie şi-a pierdut licenţa, iar contractul cu Agenţia de Dezvoltare-Intercomunitară Deşeuri s-a încheiat, astfel că, oraşul şi judeţul sunt la mâna companiei controlate de fostul rugbist de performanţă, Octavian Morariu, care este şi preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român. 

Edilul a mărturisit că Vitalia se poate opri din colectat oricând, moment în care oraşul şi judeţul intră şi fizic într-o situaţie de urgenţă, nu doar juridic. În aceste condiţii, primarul Bistriţei a făcut apel la populaţie să cumpătată în aruncarea deşeurilor. 

„Fac apel, pe această cale, la cetăţenii din municipiu, în perioada următoare să evite depozitarea altor deşeuri, decât cele necesare, pentru că ştim bine că se aruncă şi canapele şi haine şi alte lucruri, care trebuie aruncate în altă parte. De asemenea, să depoziteze deşeul minim menajer, de care trebuie să se debaraseze, iar curăţenii generale şi rânduială în debarale să se facă la o dată ulterioară. Dacă noi cetăţenii nu ne implicăm să rezolvăm această problemă nu o să ne-o rezolve nimeni. Atunci trebuie să insist ca oamenii să nu-şi complice şi înrăutăţească condiţiile de viaţă, mai mult decât ne presează situaţia”, a declarat joi, primarul Ovidiu Creţu. 

Se pare că în contractul pe care Vitalia l-a semnat cu ADI Deşeuri, care este şi finanţat din fonduri europene, apare unele greşeli, printre care şi numărul de locuitori de la care se colectează deşeurile. Pe hârtie ar apărea mai mulţi locuitori de la care se colectează decât există în realitate. 

Din cauza erorilor strecurate în contractul ce a fost reziliat în urmă cu o săptămână de compania Vitalia, care a precizat că serviciile de colectare i-au adus pierderi importante, ADI Deşeuri s-ar putea vedea în situaţia de a returna Uniunii Europene 42 de milioane de euro.

Vă mai recomandăm:

„Decret“ anti-boschetari absurd aprobat la Bistriţa. Vagabonzii care caută prin gunoaie, cercetaţi pentru furt de deşeuri

Imagini dezolante cu râul Someş în prag de Crăciun: locuitorii din zonă şi-au tăiat porcii şi au aruncat leşurile în apă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite