FOTO Dragobete cu căsătorii pentru o zi şi dans popular

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Pietonalul Liviu Rebreanu a găzduit sărbătoarea românească a iubirii. Îndrăgostiţii au avut ocazia să se căsătorească pentru o zi, dar şi să înveţe să danseze muzică populară sau să privească oraşul de sus.


Centrul istoric al Bistriţei a fost astăzi punctul de atracţie al îndrăgostiţilor sau a celor care sunt în căutarea mărţişoarelor. Agitaţia era vizibilă şi la Biserica Evanghelică, doritorii având posibilitatea astăzi să admire gratuit Bistriţa din turnul lăcaşului de cult.

Municipalitatea a dorit să combine sărbătorirea iubirii în stil românesc cu un târg de mărţişor, motiv pentru care simbolul primăverii era prezent cât vedeai cu ochii. Cei mici au participat şi ei cum au putut, mai multe şcoli din municipiu expunându-şi mărţişoarele atent lucrate.

Momentul care a atras însă atenţia tuturor celor prezenţi a fost sesiunea de căsătorii pentru o zi, la care s-au înscris 17 cupluri. Dintre acestea doar 10 însă şi-au luat inima în dinţi şi şi-au jurat iubire veşnică în faţa preşedintelui elevilor bistriţeni.

Nuntaşii şi mirii au încheiat festivităţile cu o horă încinsă chiar la locul faptei, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Iubitorii de folclor au avut ocazia astăzi să înveţe să joace de la dansatorii Centrului Judeţean pentru Cultură. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite