O altfel de poveste de dragoste: „Te iubesc!“ cu Andy şi Seba, un medic şi un inginer, amândoi homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia preferată a celor doi îndrăgostiţi FOTO: arhvia personala
Fotografia preferată a celor doi îndrăgostiţi FOTO: arhvia personala

Special de Dragobete, Andy şi Seba, un medic şi un inginer, homosexuali, au acceptat să vorbească despre povestea lor de dragoste. Sunt împreună de zece ani şi se iubesc ca-n prima zi. Întreţin vie flacăra iubirii prin sentimente adevărate şi respect reciproc.

Doi bărbaţi, un cuplu şi o poveste de dragoste

I-am cunoscut pe Andy şi Seba print-o colegă de facultate. Au fost greu de convins să accepte un interviu pentru ziar. Compleşiţi de rugămintea prietenilor au spus într-un final „DA!“. Totul cu o singură rugăminte: fără poze sau nume complete.

Am ales ca loc de întâlnire, un bar din centrul vechi al Bucureştiului, într-o după amiază mohorâtă de început de februarie. Primul care ajunge este Andy. Puţin cam obosit după o gardă grea la spitalul unde lucrează, se aşează la masă şi îşi comandă un espresso scurt. Îşi scoate haina şi spune: „Of, Seba mereu întârzie! Aşa face de când l-am cunoscut. Înainte să iasă din casă verifică încă o dată centrala, aragazul şi dacă are fierul de călcat în priză. Pe mine mă amuză teribil, însă el este foarte concentrat“, mărturiseşte Andy.

Amândoi s-au născut şi au crescut la Feteşti, au fost colegi de liceu şi au plecat împreună la facultate, în Bucureşti. Andy a ales medicina, iar Seba Politehnica. Abia în cămin au reuşit să transforme prietenia care-i lega într-o poveste de dragoste.

S-au scurs zece ani de când şi-au spus unul altuia „Te iubesc!“. „Intimitatea noastră era în spatele căminului. Acolo discutam despre noi şi planurile noastre, acolo ne-am sărutat prima dată. Seba a fost cel care  a făcut primul pas. Este mult mai îndrăzneţ“, adaugă Andy. Seba sună şi spune că ajunge în două minute. Trec însă vreo 15 până apare.

Îşi scoate haina fulger şi se aşază la masă. „Am întârziat până am găsit localul ăsta. Nu puteaţi alege unul mai cunoscut?“, întreabă el vesel. Îi strânge mâna partenerului de viaţă, iar apoi se aşează pe scaun. Comandă tot un espresso scurt.

„Sper că n-aţi ajuns prea departe cu discuţia sunt atâtea amintiri pe care le avem împreună. Ne-ar trebui o lună să le punem cap, la cap şi ţie vreo 100 de ziare unde să le scrii“, îmi spune Seba.

Atmosfera se destinde şi aşa reuşim să aflăm despre învăţatul în doi, excursiile prin Europa şi viaţa într-un apartament cu două camere din Militari. Sunt un cuplu normal care ţin piept greutăţilor cotidianului, prin iubire.

„Cred că am reuşit să rezistăm atât de mult pentru că am fost prieteni. Ne-am cunoscut foarte bine unul pe celălalt, iar apoi am decis să fim împreună. Mai mult, am căzut de comun acord să ne respectăm şi să fim fideli unul celulilalt“, spune Andy.

Pentru ei nu este nevoie de o sărbătoare a iubirii prin care să-şi dovedească sentimentele. Ştiu amândoi cât de mult se iubesc. „Nu suntem de acord nici cu Sfântul Valentin, nici Draobetele. Sunt nişte lucruri pur comerciale, după părerea mea. Nu trebuie o zi pe an când să-i spui persoanei dragi că o iubeşti. Dacă ţii la ea, ţii în fiecare zi“, spune Seba.

Despre „gay life“

Andy şi Seba nu fac parte dintr-un cerc exclusivist. Au câţiva prieteni cărora le-au mărturisit orientarea lor sexuală, iar în rest sunt oameni normali. Nu au discutat niciodată cu familiile lor despre asta, însă toţi cei din Feteşti care-i cunosc ştiu că locuiesc împreună.

Şi toate acestea nu pentru că nu şi-ar accepta orientarea sexuală, ci pentru că celorlalţi le-ar fi greu să accepte asta. „Mi-e greu s-o recunosc, dar României îi este greu să accepte încă ideea de homosexualitate. Suntem un popor plin de prejudecăţi. Tocmai de aceea am decis să vorbim despre noi doar câtorva oameni în care avem mare încredere“, susţine Andy.

Seba este mai vehement. Consideră că actuala comunitate gay este una plină de oameni care nu ştiu ce vor de la viaţă, unde interesul carnal acoperă sentimentele.

„Avem câţiva prieteni care sunt singuri. Au încercat să-şi construiască un cuplu aşa cum suntem noi, însă nu au reuşit. Toţi susţin că interesul este altul. Mai mult sex, decât sentimente. Este dureros că se întâmplă asta“, recunoaşte inginerul.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite