Expoziţii, rochii de epocă spectaculoase şi tehnici de confecţionare a uneltelor de pe vremea dacilor, vă aşteaptă sâmbătă seara la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud va marca şi anul acesta Noaptea Muzeelor printr-o serie de evenimente care se vor desfăşura sâmbătă între orele 18:00 şi 00:00. Printre surprizele pregătite de organizatori se numără o expoziţie de echipament şi arme de război, şedinţă foto cu rochii de epocă, dar şi ateliere de fierărie, pielărie şi tâmplărie ale meşteşugarilor daci.

Anul acesta Noaptea Muzeelor, eveniment cultural ajuns deja la ediţia cu numărul XI, va fi marcată în data de 16 mai în întreaga ţară. Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud va marca Noaptea Muzeelor printr-o serie de evenimente interesante care vor anima instituţia începând cu ora 18:00 şi se vor întinde până la miezul nopţii.

Printre expoziţiile temporare care vor putea fi vizitate sâmbătă seara se numără „Lucian Blaga de la Lisabona la Bistriţa”, care a avut vernisajul vineri, „Rememorând marele război” – expoziţie de echipament, arme, documente şi fotografii, „One Story. Daria Ioan” - expoziţie de fotografie, „Supra feţe – Simion Moldovan” – expoziţie de sculptură, pictură, grafică.

De asemenea, domnişoarele şi doamnele care vor călca sâmbătă seara pragul muzeului se vor putea fotografia îmbrăcate în câteva rochii de epocă de-a dreptul spectaculoase.

Nu vor lipsi nici „dacii”, care vor arăta în cadrul unor ateliere meşteşugăreşti cum se făceau obiectele din fier, lemn şi piele pe vremea dacilor. Atelierele sunt organizate de Asociaţia Terra Dacica Aeterna Cluj.

Sâmbătă seara vor avea porţile deschise şi Muzeul Grăniceresc Năsăudean şi Muzeul de artă comparată Sîngeorz-Băi.

Vă mai recomandăm:

Cu ce-şi momesc muzeele clujene vizitatorii de 16 mai: parada portului ţărănesc, sărbătoarea balmoşului ardelenesc, expoziţii

Spectacol printre morminte. Cimitirul Bellu se transformă sâmbătă noapte în cel mai căutat loc din Bucureşti



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite