EXCLUSIV Surorile top-model, contract alunecos pentru deszăpezire. De ce nu trebuia să câştige licitaţia compania surorilor Salanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Loredana şi Cosmina Salanţă, cunoscute în lumea modei, s-au remarcat, recent, şi în afaceri cu deszăpezirea drumurilor din Dâmboviţa, după ce au câştigat de la CNADNR un contract de circa 2 milioane de euro. Contractul ridică, însă, mari semne de întrebare, iar fetele se apără susţinând că cineva le foloseşte imaginea.

Bistriţeanca Loredana Salanţă, fostă Miss World România 2009, şi sora ei Cosmina, tot manechin, s-au remarcat, recent, în media şi prin afaceri deloc în ton cu profesia lor. Mai exact, chiar în Ajunul Crăciunului, Societatea de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi, firmă la care acţionare sunt cele două surori, a pus mâna pe contractul de deszăpezire a drumurilor naţionale 61, 7, 72 şi 72A, din judeţul Dâmboviţa. Valoarea contractului este de 7,8 milioane de lei fără TVA, adică aproape 2 milioane de euro, iar licitaţia a fost făcută de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Probleme cu licitaţia

Proaspăt lansate în businessul cu deszăpezire, contractul celor două surori pare să fie şi el ”înzăpezit” tocmai în caietul de sarcini. Mai exact, conform cerinţelor, publicate, vara trecută, pe siteul oficial de licitaţii publice, SEAP, în cursa pentru lucrările de iarnă din Dâmboviţa puteau intra doar firme care dovedeau că, în ultimii trei ani, aveau o medie a cifrei de afaceri globale de 7,5 milioane de lei.

Această condiţie era destul de greu de îndeplinit de Societatea de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi, având în vedere faptul că firma a fost înfiinţată în luna aprilie a anului 2013, după ce fiecare dintre surori, singurele acţionare, investiseră câte 55.000 de lei.

De asemenea, conform aceluiaşi anunţ publicat pe SEAP, ofertantul trebuia să demonstreze că are experienţă, în ultimii trei ani, în domeniul lucrărilor de deszăpezire, fapt care ar fi trebuit confirmat prin prezentarea a trei contracte pentru prestarea acestor servicii. Şi această condiţie era greu de îndeplinit de Societatea de Construcţii Drumuri şi Autostrăzi, ţinând cont de data înfiinţării ei, spre finalul primăverii trecute.

Administratorul firmei deţinute de surorile-manechin este Alin Niculae Ştefan, angajat, în acelaşi timp, şi ca director în cadrul companiei de asfaltări Romstrade, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, arestat anul trecut pentru deturnare de fonduri. Alin Niculae Şefan lucrează, însă, în domeniul afacerilor cu amenajări şi mentenanţă a autostrăzilor şi drumurilor naţionale şi judeţene de mai mulţi ani.

Replică de Miss: cineva îi foloseşte imaginea

După ce, la începutul săptămânii, ”Adevărul” a publicat un material despre afacerea inedită a modelelor de la Bistriţa, surorile Salanţă au refuzat să ofere vreun comentariu legat de propriul business, fiind în vacanţă în Bali. Miercuri seară, însă, printr-un comunicat oferit presei, acestea au precizat că nu au nicio legătură cu afacerile derulate de propria lor companie.

„Intenţia mea a fost să acumulez experienţă antreprenorială. Foarte rapid am înţeles că nu timp pentru a mă implica în astfel de proiecte, iar mulţi se folosesc de imaginea mea pentru interesele lor proprii. Am luat măsurile necesare legale pentru a ieşi împreună cu sora mea din acţionariatul acestei societăţi”, a precizat Loredana Salanţă, susţinând că firma nu-i aduce niciun câştig material.

Datele de la Registrul Comerţului, o contrazic însă, atât Loredana, cât şi sora ei, Cosmina, fiind în continuare singurele acţionare ale companiei, la fel ca şi la momentul câştigării licitaţiei din decembrie 2013.

„Întrebarea mea e cine are interes să se folosească de numele şi de imaginea mea şi cine a profitat de acest scandal, care nu mi-a adus decât prejudicii de imagine”, mai spune Loredana Salanţă.

loredana salanta  7

Conexiuni solide în lumea politică

Loredana (21 de ani) şi Cosmina (24 de ani) sunt din comuna bistriţeană Budacu de Jos. După ce copilăria şi-au petrecut-o pe o uliţa a satului, într-o casă modestă, fetele au cunoscut succesul chiar în timpul liceului.

Cea care a devenit cunoscută şi în afara ţării este Loredana Salanţă, după ce, susţinută în carieră de omul de afaceri Traian Ogâgău, membru al PDL Bistriţa-Năsăud, a participat şi a câştigat Miss World România 2009. După doar doi ani, în palmaresul fotomodelului apărea şi titlul de Top Model of The World, devenind prima româncă ce a urcat pe podiumul acestei competiţii.

În tot acest timp Loredana Salanţă a păstrat legătură cu membri influenţi ai PDL Bistriţa-Năsăud, printre care Traian Ogâgău, dar şi fostul prefect şi actualul senator Cristian Florian sau fostul preşedinte de Consiliu Judeţean, Liviu Rusu. Aceştia erau prezenţi la prezentările de modă susţinute de agenţia de modele a Loredanei, tânăra trimiţându-şi manechinele la diverse evenimente prganizate de PDL.

O schimbare radicală a fost făcută, însă, chiar cu o zi înainte ca firma surorilor-model să câştige licitaţia pentru deszăpezirea Dâmboviţei. Mai exact, în 23 decembrie 2013, Loredana Salanţă era prezentă la Centrul de Protecţie a Copilului din Năsăud, la o acţiune de binefacere, alături de membrii PSD, filiala judeţeană de tineret.

Vă mai recomandăm:

Surorile-model, care au pus mâna pe un contract de deszăpezire de două milioane de euro, au crescut într-o casă modestă, pe o uliţă neasfaltată

Povestea surorilor-model care au lipici la contracte pentru deszăpezire. Cum au reuşit două frumoase bistriţence să ia milioane de la stat


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite