Erou în Italia, agresor în România. Ce gest șocant a făcut bărbatul lăudat în străinătate când s-a întors în țară

0
Publicat:

Cum a ajuns un bărbat considerat erou în Italia, după gratii acasă, în România? Explicația este una simplă și, de-a dreptul, șocantă. Când s-a întors în țară, acesta și-a agresat mama, lovind-o cu un topor. Pentru fapta sa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul din Năsăud, în mijlocul polițiștilor care l-au numit erou FOTO Rotalianul
Bărbatul din Năsăud, în mijlocul polițiștilor care l-au numit erou FOTO Rotalianul

Pe 15 mai 2023, în localitatea Năsăud, un bărbat în vârstă de 35 de ani și-a atacat mama cu toporul, în urma unor neînțelegeri. Femeia a fost găsită cu răni grave, într-o baltă de sânge. Agresorul, Fănel Viorel Drăgan, a fugit de la locul faptei, fiind prins de polițiști într-o stație PECO, unde își cumpărase băuturi alcoolice. 

Conform rotalianul.com, Drăgan nu ar fi la prima abatere. El a fost condamnat, începând cu anul 2010, pentru tâlhărie și furt, fapte comise pe teritoriul Italiei, Franței și Spaniei.

Ce a făcut în 2018

Cu toate acestea, bărbatul a fost considerat erou în Italia, în anul 2018. Atunci a intervenit pentru a salva doi polițiști.

În seara zilei de 22 octombrie, în gara din Lecce (Puglia), un cetățean de origine nigeriană, în vârstă de 24 de ani, a refuzat să prezinte documentele de identitate la cererea agenților de poliție care efectuau un control de securitate. Nigerianul a început să devină violent, a pus mâna pe un pietroi care cântărea peste 3 kilograme, cu intenția de a-l arunca spre polițiști.

În momentul respectiv, un tânăr român în vârstă de 30 de ani (Fănel Viorel Drăgan), aflat în apropierea agresorului, a sărit asupra sa trântindu-l la pământ. Conaționalul nostru, în acțiunea de a împiedica gestul violent al nigerianului, s-a lovit la cap și a avut nevoie de îngrijiri medicale”, relata sursa citată, în octombrie 2018.

Atunci, șeful Poliției din Lecce, Leopoldo Laricchia, l-a invitat în biroul său pe bărbatul din Bistrița și i-a mulțumit personal pentru curajul de care a dat dovadă în timpul agresiunii, aruncându-se între agresor și polițiști.

La 5 ani distanță de acest eveniment, întors în țară, Drăgan și-a agresat mama, motiv pentru care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În prezent, bărbatul este cercetat penal pentru tentativă de omor.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite