DJ-ul bistriţean care a ajuns să colaboreze cu legendarii Hip Hop-ului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici 30 de ani, un DJ şi producător muzical din Bistriţa, se poate lăuda cu colaborări cu nume mari de pe scena hip hop-ului internaţional. Bistriţeanul, care de câţiva ani face parte din echipa lui Smiley la HaHaHa Production, a colaborat deja cu M.O.P., pregătind şi un proiect alături de unul dintre componenţii The Outlawz, trupa unuia dintre cei mai cunoscuţi rapperi din toate timpurile 2Pac.

Rareş Mititean, acum în vârstă de 29 de ani, a terminat Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa. În timpul liceului a început să asculte hip hop, deşi la şcoală învăţa despre istoria muzicii clasice.

„Am făcut parte şi din corul şcolii, cu care am luat premiul I la categoria „Cor de cameră”, la un concurs pe ţară desfăşurat în Bucureşti. Şi totuşi am rămas la rădăcini, ca să zic aşa, la hip hop, chiar dacă am lucrat pe mai multe genuri muzicale ca producător. E destul de greu să faci orice gen, oricât de uşor ar părea. Ăia care zic că e uşor să faci o piesa dance sau pop, o piesă bună...nu ştiu ce vorbesc. Faptul că am făcut liceul de muzică m-a ajutat foarte mult să-mi dezvolt urechea muzicală”, precizează Rareş sau DJ CellBlock.

A început prin a colabora cu cei de la Codu` Penal, urmând ca în 2008 să i se alăture lui Smiley la proaspătul HaHaHa Production, la invitaţia lui Baxter.

DJ CellBlock a lucrat cu mai toţi artiştii importanţi din România, printre care se numără Smiley, Alex Velea, Pacha Man, Loredana Groza, Grasu XXL, Baxter, Puya, Cabron, Anda Adam sau Delia.
Bistriţeanul nu s-a oprit însă la artiştii autohtoni, având ocazia să colaboreze şi cu Young Noble de la The Outlawz, trupa de suflet a legendarului 2Pac. De asemenea, Rareş a colaborat şi cu Billy Danze, de la M.O.P., o altă trupă americană cu renume pe scena hip hop-ului internaţional.

„Cu Billy Danze (M.O.P.) pregătesc şi o piesă nu doar un mixtape. O să fie produs de mine în totalitate, hostat de Billy Danze şi majoritatea artiştilor de pe el o să fie de-afară. (...) Cu The Outlawz am colaborat la un mixtape care a ieşit deja, se numeşte „Outlaw Nation 3” şi este hostat de mine şi de DJ Outlaw”, completează producătorul bistriţean.


DJ CellBlock FOTO: Weedy Photography

image

Despre „răii” hip hop-ului internaţional, Rareş spune că sunt prietenoşi şi că dacă faci ceva de calitate te privesc de la acelaşi nivel, iar dacă nu le place ceea ce faci te ignoră total.

„Cu Young Noble (The Outlawz) am păstrat o legătură strânsă şi vorbim destul de des. Pe viitor o să facem mai multe chestii împreună. De-a lungul timpului am intrat în contact cu mulţi artişti de afară, nume mari, dar nu s-au concretizat toate discuţiile”, precizează Rareş.

Întrebat dacă se vede făcând altceva, Rareş spune că îi este greu să se imagineze făcând altceva, pentru că „respiră şi trăieşte” prin muzică. Totuşi dacă ar fi nevoit să o ia de la capăt, DJ-ul este convins că ar face tot ceva legat de artă.

„Părinţii mei m-au susţinut mereu şi atunci când m-am pierdut sau m-am abătut de la drum mi-au mai adus şi ei aminte cât de mult iubesc să fac muzică. Apropiaţii te susţin indiferent de ce cale alegi. Dacă nu te susţin nu se mai numesc apropiaţi, se numesc îndepărtaţi (râde). Îmi aduc aminte că la începuturi mulţi credeau că nu o să reuşesc, mulţi mă luau la mişto, mulţi probabil îşi doreau să nu reuşesc şi uite că de bine de rău eu fac tot ce făceam, pe când ei nu fac nimic”, susţine Rareş Mititean.

Primii săi bani i-a investit într-o placă de sunet, urmând un platan, o doză de scratch, un mixer şi viniluri. Susţine sus şi tare că orice artist face sacrificii pentru a ajunge unde îşi doreşte. „Dacă nu faci sacrificii nu iese nimic. N-ai cum să stai cu mâinile în buzunar şi să te aştepţi să meargă treaba. Ca să meargă treaba trebuie să te dedici 100%”, completează bistriţeanul.

„Nu ştiu dacă mi-am făcut o carieră din DJ-ing sau cel puţin nu în ultimul timp, pentru că m-am axat mai mult pe producţie muzicală şi mi-am petrecut 90% din timp în studio, dar am ştiut mereu că o să reuşesc. Nu m-am îndoit nicio secundă. Mi-am dorit atât de mult să se întâmple încât am muncit aproape zi şi noapte să-mi îndeplinesc visul. La un moment dat nu făceam altceva decât beat-uri, scratch-uri, mâncam, dormeam şi a doua zi o luam de la capăt. Dormeam foarte puţin. Şi acum la fel, cam tot acelaşi program haotic îl am.

La mine nu ţine cu program şi orar, nu îmi iese deloc aşa. Trebuie să fiu liber să creez, cum vreau şi când vreau. Nu îmi place să stea cineva de capul meu, să mă grăbească sau să îmi facă programul. Arta nu se face după ceas”, explică DJ CellBlock.

Vă mai recomandăm:

AUDIO Un adolescent de 16 ani, tânăra speranţă a dubstep-ului românesc

Alexandru Dreptate are doar 16 ani şi este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Deşi aparent este un adolescent obişnuit, tânărul este considerat noua speranţă a muzicii dubstep din România, după ce un mix de-al său a adunat peste 25.000 de afişări pe youtube. Aceasta a avut ocazia, de asemenea, să mixeze în faţa a aproape 1000 de persoane la Arenele Romane.

Mat Maneri, geniul jazzului american, îndrăgostit de muzica tradiţională românească şi de langoş

Unul dintre cei mai buni artişti de jazz din Statele Unite, americanul de origine italiană Mat Maneri, şi-a petrecut mare parte din luna decembrie în România, într-un turneu de promovare a celui mai nou album, „Transylvanian Concert”, pe care l-a pus la cale alături de românul Lucian Ban. Artistul a mărturisit că îi plac mult muzica tradiţională românească şi... langoşul.

FOTO Alina Ceuca, privighetoarea care cântă romanţe de trei ani la mormântul poetului Mihai Eminescu de ziua lui

De când avea 17 ani, Alina Ceuca, o tânără cântăreaţă de muzică populară din Salva, străbate 500 de kilometri până în Bucureşti pentru a cânta romanţe la căpătâiul poetului Mihai Eminescu chiar de ziua sa. Anul acesta din cauza examenelor nu a reuşit să ajungă, însă tânăra de 20 de ani speră ca anul următor să se reîntoarcă la mormântul poetului.




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite