AUDIO Un adolescent de 16 ani, tânăra speranţă a dubstep-ului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mixând la Arenele Romane FOTO: Alexandru Dreptate
Mixând la Arenele Romane FOTO: Alexandru Dreptate

Alexandru Dreptate are doar 16 ani şi este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Deşi aparent este un adolescent obişnuit, tânărul este considerat noua speranţă a muzicii dubstep din România, după ce un mix de-al său a adunat peste 25.000 de afişări pe youtube. Aceasta a avut ocazia, de asemenea, să mixeze în faţa a aproape 1000 de persoane la Arenele Romane.

Alexandru Dreptate sau Typedef este considerat de către artiştii mai experimentaţi noua speranţă a muzicii dubstep de pe plaiuri mioritice. Aventura a început-o pe când avea doar 12 ani, din dorinţa de a înţelege cum se face muzica aceasta care l-a fascinat pur şi simplu.

La vârsta de 13 ani deja ştia programele în care se lucrează, fiind ajutat cu cunoştinţe elementare muzicale de un curs de chitară, care s-a întins pe aproape un an. Timp de 4 ani a fost autodidact, ajutându-l în procesul de învăţare şi pasiunea pentru informatică, în prezent studiind la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, profilul matematică-informatică.

„Încetul cu încetul oriunde ieşeam îmi veneau idei de piese. La început îmi era greu să transpun o idee într-o piesa, dar cu timpul am reuşit să îmi translatez ideea din cap într-o piesă. Orice mă inspiră, de la o imagine la o carte pe care o citesc,” precizează tânărul.

Spune că a luat în serios această pasiune în urmă cu un an, primele rezultate văzându-se chiar la începutul lui 2013. Ajutat de un alt tânăr din Iaşi pasionat de acest gen muzical  a făcut o piesă pe care mai apoi a trimis-o la reprezentanţii unui channel de pe Youtube dedicat promovării tinerelor speranţe din România. Încântaţi, reprezentanţii Bas Turbat au decis să o promoveze, aceasta adunând 25.000 de vizualizări în primele zile.
 

Piesa care l-a adus pe Typedef în atenţia ascultătorilor de dubstep

Succesul avut de piesa i-a dat avânt tânărului din Bistriţa, care în toamnă şi-a încercat norocul la un concurs naţional, care premia cel mai bun producător de muzică cu posibilitatea de a mixa la  o petrecere la Arenele Romane.

Din cele aproape 50 de piese care au intrat în cursă, juriul a ales creaţia bistriţeanului, care, chiar de ziua sa, pe 11 octombrie s-a văzut mixând la Arenele Romane, în faţa a aproape 1000 de oameni.

Planurile sale  nu se opresc aici, pregătind o colaborare cu un alt tânăr artist din Statele Unite, care însă a reuşit deja să semneze cu o casă de discuri. Acesta este şi visul bistriţeanului, să reuşească să semneze cu o casă de discuri pentru albumul pe care speră să îl scoată în viitorul apropiat.

Părinţii tânărului i-au fost în tot acest drum aproape, susţinându-l moral şi chiar şi material pentru achiziţionarea aparaturii de care avea nevoie. Momentan nu are mari beneficii materiale din activitatea muzicală, petrecerile la care este invitat să mixeze fiind doar ocazional  remunerate.

Vă mai recomandăm:

FOTO O puştoaică dă lecţii de independenţă financiară. La 18 ani a reuşit să aducă branduri celebre pe meleaguri bistriţene

FOTO Un licean din Bistriţa, stilist la 17 ani

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite