Democrat-liberala Monica Săsărman îl acuză pe deputatul PSD Daniel Suciu că cere modificarea legislaţiei pentru ca centura ocolitoare a Bistriţei să fie legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centura ocolitoare a municipiului ar urma să lege două mari proiecte: parcul industrial şi încă nerealizatul Wonderland FOTO:newsbn.ro
Centura ocolitoare a municipiului ar urma să lege două mari proiecte: parcul industrial şi încă nerealizatul Wonderland FOTO:newsbn.ro

Într-un comunicat de presă, democrat-liberala Monica Săsărman semnalează faptul că deputatul PSD Daniel Suciu a cerut modificarea ordonanţei privind regimul drumurilor publice astfel încât să permită centurilor ocolitoare să intre în intravilanul localităţilor, garantând astfel legalitatea traseului centurii ocolitoare a Bistriţei, care nu îndeplineşte această condiţie.


”În data de 2 octombrie 2013, deputatul PSD Daniel Suciu a depus la Camera Deputaţilor „Propunere legislativă pentru modificarea alineatului (1) al art. 37 din Ordonanţa Guvernului României nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, prin care variantele ocolitoare se realizează „de regulă” în afara intravilanului localităţii,” precizează avocatul Monica Săsărman, în cadrul unui comunicat de presă.

Aceasta mai spune că propunerea social-democratului Daniel Suciu este una cu dedicaţie, care are menirea de a ascunde eşecul edilului Bistriţei în organizarea referendumului, prin care locuitorii oraşului erau întrebaţi dacă doresc ca centura ocolitoare a municipiului să urmeze traseul propus care ar duce la distrugerea Pădurii Codrişor, potrivit ecologiştilor.

„Mesajul astfel transmis de către parlamentarii PSD este unul cât se poate de clar: sentinţele judecătoreşti definitive şi irevocabile prin care s-a tranşat un litigiu şi care nu convin puterii pot fi lipsite de efecte de către parlamentari prin legile iniţiate după bunul plac,” mai spune Monica Săsărman, făcând referire la faptul că împotriva traseului centurii ocolitoare a municipiului s-a pronunţat deja o instanţă judecătorească cu o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

Contactat telefonic, deputatul PSD Daniel Suciu a precizat că actuala lege este foarte restrictivă şi nu le permite mai multor localităţi să îşi amenajeze centuri ocolitoare. Acesta mai spune că propunerea legislativă se adresează tuturor localităţilor care nu îşi pot amenaja centuri ocolitoare exclusiv în extravilan.

„Cele două cuvinte „de regulă” permite ca o porţiune mai mare sau mai mică din centurile ocolitoare să intre în intravilan, dar doar acolo unde nu se poate altfel. (...) E un detaliu tehnic care ajută oraşele şi municipiile. Da, ajută şi municipiul Bistriţa. Nu mi-am permis să depun o propunere legislativă fără să am garanţia că e susţinută,” a explicat deputatul de Bistriţa-Năsăud Daniel Suciu.

Traseul centurii ocolitoare a municipiului Bistriţa creează controverse de câţiva ani buni tocmai din cauza faptului că trece prin intravilanul localităţii şi mai mult construirea sa ar duce la distrugerea Pădurii Codrişor, susţin ecologiştii şi ONG-urile, care protestează de câteva săptămâni bune.

Deocamdată deciziile privind traseul sau amenajarea acestuia aparţin CNADNR-ului, care aşteaptă o poziţie din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului, pentru a lua vreo hotărâre.
 

Vă mai recomandăm:

Încurcate sunt căile centurii ocolitoare a Bistriţei. CNADNR aşteaptă avizarea PUG-ului de către Agenţia de Mediu pentru a lua o decizie

Dezinteres total pentru primul referendum local de după Revoluţie. Bistriţenii nu s-au înghesuit să decidă soarta centurii care ar înghiţi 170 de milioane de euro

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite