Ponta, despre şoseaua de centură a Sucevei: „Ştiu sigur că s-a terminat un tronson”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta credea că un tronson al şoselei de centură a Sucevei a fost deja dat în folosinţă. FOTO: Dinu ZARĂ
Ponta credea că un tronson al şoselei de centură a Sucevei a fost deja dat în folosinţă. FOTO: Dinu ZARĂ

Premierul Victor Ponta a prezentat presei informaţii inexacte cu privire la stadiul lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei. Deşi lucrările la ruta ocolitoare au fost sistate de o lună, Ponta a spus că un tronson a fost deja finalizat. „Când sunt gata, că bani au avut?”, a întrebat premierul după ce a fost informat despre situaţia reală a lucrărilor.

Prezent la Baisa, judeţul Botoşani, sâmbătă, pentru deschiderea lucrărilor de modernizare a DN 29 Suceava – Botoşani, premierul Victor Ponta a fost întrebat de ziarişti dacă va continua finaţarea şoselei de centură a municipiului Suceava.

„Ce e cu şoseaua de centură? Acolo ştiu sigur că s-a terminat un tronson”, a spus Ponta. „Nu, încă nu s-a terminat”, l-a întrerupt pe premier preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

Vizibil mirat de vestea care contrazicea informaţiile pe care el le deţine, premierul l-a întrebat pe Nechifor de ce nu s-a lucrat pentru că banii pentru investiţie au fost alocaţi.

„Încă nu, de ce? Când sunt gata, că bani au avut?”, a întrebat Victor Ponta.

“Reîncep lucrările, săptămâna aceasta au pornit din nou la treabă. Am vorbit cu domnul Neaga de la CNADNR şi de luni intră foarte tare pe tronsonul trei”, i-a explicat Nechifor.

„Noi bani le-am dat”, a concluzionat Ponta, schimbând subiectul.

Deşi autorităţile judeţene au promis în nenumărate rânduri că şoseaua de centură a municipiului Suceava va fi dată în folosinţă la jumătatea lunii noiembrie, termenul nu va fi respectat pentru că lucrările au fost mult întârziate la începutul toamnei.

Constructorul a sistat lucrările la începutul lunii septembrie, acuzând lipsa finanţării.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.

Şoseaua de centură a Sucevei va avea o lungime totală de 12,4 kilometri, iar investiţia totală este de 200 de milioane de lei, fără TVA.

Citeşte şi:

Tarom ar putea anula singura cursă Suceava - Bucureşti. Ponta, rugat să intervină

CSU Suceava - Dinamo Bucureşti: 18-21

Semeghin a adus Rapidului prima victorie din sezon: 2-1 cu CF Brăila

Umbrărescu a mobilizat 150 de utilaje pentru vizita premierului pe „şoseaua morţii”. Ponta: „Să-mi arate mie câte are şi nu le foloseşte”

Preşedintele CJ Suceava propune CNADNR rezilierea contractului cu firma care reabilitează DN 18

„Drumul Morţii” intră în reparaţii: Ponta, la deschiderea şantierului de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava

Consiliu Local Suceava a scumpit gigacaloria la 445 de lei

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite