Cum au ajuns băutorii de cafea din spital să cumpere aşternuturi pentru bolnavi. Sistemul ingenios practicat la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de cafea care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ca pacienţi sau ca vizitatori, ajută fără să ştie la cumpărarea de aşternuturi noi pentru paturile din unitatea medicală. Banii obţinuţi din închirierea spaţiului destinat aparatelor de cafea sunt investiţi în achiziţionarea de noi lenjerii de pat pentru bolnavi.

Până în această toamnă, firmele care aveau aparate de cafea în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa „plăteau” pentru spaţiul ocupat cu bidoane de apă, necesare pentru hidratarea personalului şi a pacienţilor. 

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, încurajat de alţi directori de unităţi medicale din ţară, a organizat o licitaţie cu strigare pentru închirierea spaţiilor destinate aparatelor de cafea.

Cinci firme din ţară au participat la licitaţie. Una dintre ele a reuşit să închirieze 5 spaţii, alta 3, iar alta unul. Preţul de pornire al licitaţiilor a fost de 450 de lei, însă a trecut de 2.000 - 3.000 de lei. 

Cea mai scumpă chirie este la policlinica ce ţine de spital. Nu mai puţin de 3.050 de lei a plătit o firmă pentru a închiria doar un metru pătrat. Şi chiria pentru aparatul de cafea din Unitatea de Primiri Urgenţe a crescut destul de mult, trecând de 2.000 de lei. 

Banii de pe chirie, folosiţi pentru lenjerie nouă

În total, pentru cele 9 aparate de cafea amplasate în diverse secţii ale spitalului, unitatea medicală încasează lunar 20.250 de lei. Aceştia nu vor intra în bugetul spitalului, ci vor fi folosiţi exclusiv pentru achiziţionarea de lenjerie nouă pentru paturile spitalului. 

 „Această sumă de 20.250 de lei va merge pe partea de îngrijire. Lună de lună vom cumpăra lenjerie de pat de pe această sumă. Astfel, într-un an vom reuşi să cumpărăm două schimburi de lenjerie de pat pentru toate paturile din spital. De trei ani nu am mai cumpărat un schimb de lenjerie de pat pentru paturi. Trebuie să recunosc că nu m-am aşteptat să obţinem venituri aşa mari din aparatele de cafea”, a explicat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany. 

Vă mai recomandăm:

Metoda inedită prin care un manager de spital vrea să îşi determine angajaţii să se comporte frumos cu pacienţii

În caz de catastrofă, militarii NATO ajung la spital la Bistriţa. Aparatul de sterilizat şi cel de măsurat profunzimea anesteziei i-au dat gata

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite