Bistriţa: Trenul, cea mai ieftină variantă spre litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

183 de lei costă biletul de tren, dus-întors, pe ruta Bistriţa-Mangalia, faţă de 600 de lei cu maşina sau 400 de lei cu avionul. CFR introduce din 25 iunie trenul Sighetul Marmaţiei-Mangalia, care opreşte în gara din Sărăţel, la 11 kilometri de Bistriţa, în fiecare zi la ora 19.03.

Bistriţenii au la dispoziţie două variante de transport spre litoral pe calea ferată, iar ambele sunt mult mai avantajoase ca preţ decât orice alt mijloc de călătorie. Dacă pleacă în vacanţă până în data de 25 iunie, pot alege trenul accelerat din Bistriţa, cu schimbare în Bucureşti, care pleacă la ora 20.08. Preţul pentru un bilet dus-întors, care beneficiază de oferta de reducere de 10%, este 178 de lei. Din 25 iunie, CFR va introduce suplimentar trenul estival Sighetul-Marmaţiei-Mangalia, care trece prin Sărăţel zilnic, la ora 19.03, iar un bilet tur-retur costă 183 de lei. Cei care vor să beneficieze de cuşetă mai plătesc în plus între 4 şi 8 lei în funcţie de numărul de locuri al cuşetei.

Potrivit site-ului cfr.ro, călătoria cu trenul estival devine mai accesibilă dacă se cumpără biletele pentru grupuri de turişti. Pentru grupurile formate din două până la cinci persoane, oferta prevede o reducere cuprinsă între 10 şi 25% pentru rezervările din cursul săptămânii. Există şi o carte „VSD", valabilă numai în weekend, la care reducerea poate ajunge până la 60%.

210 lei, cu autocarul din Cluj

Firmele de transport cu autocarul din Bistriţa nu au oferte de călătorie spre litoral. Cei care vor să aleagă autocarul până la mare au plecare doar din Cluj-Napoca. Firma Fany are plecări zilnice din Cluj, iar preţul unui bilet dus-întors este de 180 de lei. La acest preţ se adaugă transportul până la Cluj care mai costă 15 lei. „Fany oferă transport zilnic, cu plecare din autogara de pe strada Giordano Bruno, de la ora 21.30. rezervările se fac telefonic, iar dacă biletul se cumpără de la sediul agenţiei se aplică o reducere de 20 de lei. Rezervări se pot face cu trei până la şapte zile înainte de plecare", explică Andrei Fabian, directorul firmei de transport.

600 de lei cu maşina, 430 cu avionul

Drumul cu maşina până pe litoral devine rentabil doar de la patru persoane în sus. Pentru cei peste 800 de kilometri până la Mangalia, costurile pot ajunge şi la 600 de lei, dus-întors.

Ceva mai ieftin este transportul cu autocarul până la Cluj şi de acolo avionul. Aproape 400 de lei costă biletul de avion Cluj-Constanţa dus-întors şi încă 30 de lei drumul dus-întors Bistriţa-Cluj cu autocarul.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite