Bistriţa: ŞOCANT- Şi-a violat timp de cinci ani fiicele vitrege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Saicu, un bărbat de 56 de ani din comuna Ilva Mare, reţinut ieri după-amiază de poliţişti, este acuzat că şi-a violat fetele minore. Potrivit anchetatorilor, bărbatul şi-a violat fiicele vitrege timp de cinci ani, periodă în care mama fetelor a ştiut ce se întâmplă, dar nu a spus nimic, de teamă să nu fie omorâtă.

Adevărul a ieşit la iveală după ce una dintre victime, Rodica, îndrumată de soţul ei, Lucian, a depus plângere împotriva tatălului ei vitreg. Coşmarul celor două minore, Rodica şi Viorica Bora, a început acum cinci ani. Soţul Rodicăi, Lucian Mocan, abia îşi găseşte cuvintele să povestească prin ce a trecut soţia lui. „Eu am cunoscut-o pe Rodica la o mănăstire, unde mai venea să lucreze şi să nu stea acasă. Noi ne-am căsătorit în mai şi n-am ştiut nimic despre coşmarul ei decât după două luni. Stătea într-o noapte lângă mine şi plângea. Mi-a povestit că la câteva zile după ce a împlinit 14 ani, între Crăciun şi Anul Nou, i-a cerut învoire tatălui ei să meargă la un bal şi el a zis că merge numai dacă face sex cu el.Şi apoi a ameninţat-o că o omoară dacă spune ceva", povesteşte Lucian. El mai spune că de multe ori a văzut-o lovită pe fată şi că, în cele din urmă, a convins-o să depună plângere. „Am făcut plângere pentru binele copiilor. În afară de Viorica şi Rodica, Saicu ar fi vrut să o violeze şi pe cea mai mică soră", mai spune Lucian.

image

Rodica, care are acum 19 ani, abia poate vorbi despre necazul ei şi spune că nu avea nici 15 ani când a rămas însărcinată şi a trebuit să avorteze. „Rodica mi s-a părut mereu mai puternică decât sora ei. Rodicăi nu-i era aşa frică de el, deşi a ameninţat-o cu moartea. Şi mie mi-a zis că mă omoară, dar eu nu vreau să mă ating de el. Să-l pedepsească Dumnezeu, eu nu-mi fac păcate cu el. Pentru toate chestiile ăstea pe care le-a îndurat, nu o voi părăsi niciodată", a mai spus soţul Rodicăi.

Soţia lui Saicu, Maria, spune că a ştiut despre chinurile  prin care trec fetele ei, dar nu a suflat o vorbă, de frica bărbatului. „Am ştiut tot, dar nu am putut să fac nimic, am fost ameninţată cu moartea. Mă bătea, mă albăstrea. Nu puteam să le iau şi să plec că nu aveam unde şi era foarte violent", spune femeia. Ea susţine că nu ştia de antecedentele bărbatului ei. „Nu am ştiut că şi-a violat fata lui. Ştiam că a fost închis, dar pentru că l-ar fi băgat nevasta în închisoare. Mie nu mi-a zis că şi-a violat fata", mai spune Maria Saicu, cea de-a doua soţie a bărbatului.

image

Saicu şi-a recunoscut fapta

Paul Andreica, inspector la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, spune că bărbatul a mai fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru incest, după ce şi-a violat propria fiică. „Una dintre fiicele vitrege, Rodica, a depus plângere penală. Bărbatul şi-a recunoscut parţial vina. Astăzi vom face confruntări şi vom aduna informaţii la dosar. Bărbatul este în arestul poliţiei până la ora 19.00. Vom propune Parchetului să fie arestat timp de 29 de zile", adaugă inspectorul.

Da, mi-am violat fiicele, dar ele au fost de vină fiindcă m-au provocat", a fost declaraţia bărbatului în momentul arestării. Potrivit legii, Cornel Saicu riscă să stea între 10 şi 25 de ani în închisoare.

image

Ion Motofelea, un vecin al familiei Saicu, spune că n-a auzit niciodată scandaluri în familia bărbatului. „Aşa ceva trebuia să se audă prin sat. Eu îl cunosc pe omul acesta. Mi-a lucrat la cosit şi nu-l ştiu să fie agresiv sau să fi avut probleme de felul ăsta. Nici certuri n-am auzit să aibă în familie sau să-şi bată nevasta", spune bărbatul.

Saicu are trei copii cu actuala soţie şi încă cinci copii vitregi. Bărbatul este din Ilva Mare, dar locuia, de ceva vreme, împreuna cu a doua soţie şi copiii lor într-o casă din satul Arşita, comuna Măgura Ilvei.

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite