Bistriţa: Fetiţa care a născut în mijlocul străzii se întoarce acasă peste câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copila de 13 ani din Nuşeni, Ana Maria Giulia R., care a născut, la începutul acestui an, un bebeluş în mijlocul străzii asistată de tatăl ei va fi externată peste câteva zile. Anul trecut, 37 de minore au născut în judeţ, iar toţi bebeluşii sunt crescuţi fie de părinţii minorelor, fie de bunicii copilelor.

Ana Maria Giulia R., o copilă de 13 ani din comuna Nuşeni, a născut, pe 3 ianuarie, în mijlocul drumului. Oamenii din sat sunt şocaţi şi nu le venea să creadă când au auzit că un copil a născut un alt copil. „Ana venea aproape zilnic la noi. Am văzut că, de o vreme, se îngrăşase. Mă mir că mama fetei nu şi-a dat seama. În ziua în care Ana a născut, tatăl ei a venit plângând la noi să ne ceară nişte bani. Ne-a spus că Ana se simte rău deoarece a mâncat prea multe sarmale care s-au umflat în ea. Îi trebuiau 20 de lei ca să o ducă pe copilă la spital. I-am dat", spune Marean Katalina, o localnică de 76 de ani. Fetiţa a născut în apropierea casei sale.

Bebeluşul minorei va fi crescut în familie

Adjunctul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC), Olimpia Ababi, afirmă că s-a început o anchetă proprie şi că bebeluşul nu va fi abandonat. Instituţia a fost anunţată de către Primăria Nuseni la sfârşitul săptămânii trecute despre acest caz. „Am început o anchetă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat cu minora. Între timp, fetei i se oferă consiliere psihologică. Ştiu că provine dintr-o familie cu o situaţie bună şi bunicii au spus că ei doresc să crească bebeluşul", spune Ababi, care nu îşi explică cum se poate ca niciun consătean al fetiţei nu a observat sarcina.

37 de mame minore în 2010

Adjunctul de la DASPC mai spune că, în 2010, 37 de minore au născut în Bistriţa-Năsăud. „Anul trecut am avut multe minore care au născut faţă de 2009. Lipsa educaţiei, abandonul şcolar, neimplicarea familiei şi comunităţii duc la creşterea acestui fenomen. Ştiu că în 2009 am avut mai puţine minore faţă de 2010", susţine Ababi.

Are un bebeluş sănătos

Ana Maria R. a născut un bebeluş de 2,7 kg pe care l-a numit Andrada Maria. Directorul spitalului din Beclean, medicul pediatru Maria Timar, spune că Ana şi bebeluşul sunt bine şi peste câteva zile vor pleca acasă. „În ciuda dezvoltării mentale reduse, fetiţa e o mamă responsabilă. Am văzut cum îşi alăptează bebeluşul la sân. E bine că noul copil va creşte în familie", spune Maria Timar.

Copila mai are nouă fraţi. Nu mergea la şcoală, a terminat doar patru clase. „Am înţeles că părinţii au retras-o de la şcoală spunând că într-o vară a căzut şi s-a lovit la cap. De atunci nu mai reuşeşte să reţină mai nimic şi este extrem de tăcută şi de retrasă", povesteşte viceprimarul.

La 13 ani a născut în mijlocul străzii

Bistriţa: Poliţiştii îl caută pe tatăl bebeluşului născut în stradă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite