Bărbat reţinut după ce a împușcat mortal un câine al unui consătean, în Bistrița-Năsăud

0
Publicat:

Un bărbat de 59 de ani din localitatea bistriţeană Reteag a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a omorât un câine al unui consătean asupra căruia a tras cu arma, potrivit comunicatului de presă transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

Armele deţinute de bărbat, două de tir sportiv şi una de vânătoare, precum şi muniţia, în parte confecţionată artizanal, au fost confiscate.

"Din cercetările efectuate a reieşit faptul că ieri, 14 martie, în timp ce se afla în grădina locuinţei, bărbatul de 59 de ani ar fi executat, fără drept, un foc cu o armă neletală, pe care o deţinea în mod legal, asupra unui câine ce aparţinea unui bărbat, de 48 de ani, din Reteag. Ulterior, din nefericire, câinele a decedat. (...)” arată comunicatul de presă.

Tot ieri, 14 martie, poliţiştii au indisponibilizat de la domiciliul bărbatului o armă letală cu destinaţia vânătoare şi 2 arme neletale cu destinaţia tir sportiv, toate deţinute legal, însă cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la săvârşirea unor infracţiuni”, se mai arată în document, potrivit Agerpres.

Dispozitive pentru muniție artianală, confiscate

Totodată, au mai fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 712 grame pulbere neagră, utilizată la producerea de muniţie artizanală, 2 prese pentru confecţionarea de muniţie artizanală, 19 cartuşe confecţionate artizanal şi 79 de cartuşe deţinute legal", mai arată IPJ Bistrița Năsăud.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive şi a regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi uciderea animalelor cu intenţie, fără drept.

Bărbatul de 59 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi plasat în arestul IPJ Bistriţa-Năsăud, iar cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. 

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite