A cumpărat un pui de câine de pe Internet, însă și-a dat seama ulterior că este un animal sălbatic

0
Publicat:

Un bărbat a cumpărat un câine de pe Internet, dar a rămas stupefiat când a realizat că, de fapt, animalul este altceva. Pățania a fost relatată de cumpărător pe TikTok, potrivit Stirileprotv.ro.

Bărbatul, care credea că și-a cumpărat un câine, a fost, de fapt, păcălit. În loc să primească un animal de companie, s-a trezit că dă banii pe un pui de hienă.

„Eram atât de speriat... (...). Acesta este o hienă”

Într-un videoclip pe Instagram bărbatul spune că după ce a luat decizia de a cumpăra animalul, a mers să-l ia acasă, însă când l-a văzut, a realizat că nu este vorba despre un câine.

„Am încercat să-i dau un nume. (...) S-a uitat la mine și a râs. Eram atât de speriat... (...). Acesta este o hienă. Ca un câine-pisică-lup. Încercam să mă joc cu el și el doar râdea. A râs tare și apoi m-a mușcat de picior”, a spus bărbatul, potrivit Stirileprotv.ro.

Ce trebuie să ştii dacă vrei să îţi iei un câine 

Câinele este animalul de companie cel mai căutat, însă achiziţionarea unui câine de rasă ridică o serie de probleme.

Bogdan Milcu, medic veterinar şi dresor autorizat din Târgu Jiu, recomandă iubitorilor de animale care doresc un companion patruped să apeleze la canisele autorizate.

„În primul rând, un câine de rasă trebuie achiziţionat de la o canisă autorizată, crescători cu drept de montă, unde avem cât de cât certitudinea că nu sunt împerecheaţi prin metoda consangvinizării, adică între animale înrudite, pentru că s-ar putea trezi pe la vârsta de trei-patru ani cu anumite boli de insuficienţă cardiacă, renală sau hepatică şi nu mai poate fi salvat. Mulţi proprietari se bucură pentru că sumele de bani care se solicită atunci când cumpără un câine din târg sau de pe internet decât în mod normal“, spune specialistul.

Un alt aspect de care trebuie să se ţină cont cei care vor să  achiziţioneaze un câine de rasă este certificatul de pedigree.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite