BACALAUREAT 2014 BISTRIŢA-NĂSĂUD. Ce spune despre examenul de Bacalaureat Alexandra Turcu, absolventa cu nota cea mai mare din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Turcu este absolventă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”, iar la examenul de Bacalaureat 2014 a obţinut media cea mai mare din judeţ, 9,96. Tânăra spune că s-a pregătit în timpul anului, iar în ultimele două săptămâni doar a recapitulat şi aprofundat materiile.

„Examenul a fost uşor, adică cel puţin mai uşor decât mă aşteptam. Nu a fost nimic neaşteptat la niciuna dintre probe. Totuşi, am avut ceva emoţii la istorie, pentru că nu-mi prea place să învăţ date, nu mi se pare folositor”, spune Alexandra, întrebată fiind cum i s-a părut examenul maturităţii, pe care l-a trecut cu brio, cu cea mai mare medie din judeţ. Alexandra a obţinut media 9,96. La proba scrisă de la limba română a obţinut 9,9, la Istorie 10 şi la Filosofie 10.

Adolescenta a fost la doar câteva sutimi distanţă de nota 10 la proba scrisă de la limba română şi spune că a pierdut cele 10 sutimi la redactare, unde intervine şi subiectivitatea profesorilor. 


Întrebată de ce crede că rata de promovabilitate se menţine scăzută la nivel naţional, Alexandra precizează:

„Cred că elevii nu conştientizează că Bacul presupune în mare parte evaluarea unor competenţe dobândite de-a lungul liceului, nu numai a unor cunoştinţe învăţate cu o lună înainte de examen. Este foarte important, de exemplu, cum formulezi un răspuns, nu doar informaţia pe care o dai în acel răspuns”.

Aceasta nu crede că există „reţete” general-valabile pentru promovarea examenului de Bacalaureat, totul depinde de ritmul fiecăruia de a asimila şi înţelege informaţia.

„Am citit şi suplimentar faţă de ce făceam în clasă, dar consider că erau suficiente informaţiile primite de la profesori, pentru că toţi s-au preocupat de pregătirea noastră pentru Bac”, completează Alexandra.

Întrebată dacă se aştepta să ia cea mai mare notă din judeţ, adolescenta spune că se aştepta să se întâmple orice, pentru că sunt absolvenţi la fel de buni sau chiar mai buni ca ea. Totul a ţinut de dispoziţia din ziua probelor.

Examenul de Bacalaureat nu este primul „test” de care se bate adolescenta de la Filologie. An de an, Alexandra a participat la olimpiadele naţionale de limba română şi chiar latină.


Spune că nu-şi contabilizează premiile la olimpiade, însă cel mai drag premiu este cel obţinut la concursul colegiilor centenare „literatur@ lasă-ne să te citim”, care a constat într-o excursie de o săptămână la Constanţa.

Tânăra vrea să se înscrie la Facultatea de Litere, unde va avea ocazia să dea curs pasiunii pentru literatură.



Vă mai recomandăm:
 

Denisa Savu, singura elevă de 10 la BAC 2014 din judeţul Sibiu. Şefă de promoţie şi cu lucrări perfecte la BAC, fără meditaţii

Alexandru Dinu, elev de 10 de la Ienăchiţă Văcărescu: Am învăţat pentru mine. BAC-ul, un examen de bun simţ

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite