Aria protejată cu cel mai mare efectiv de urşi bruni din Europa, preferată de Ceauşescu, a fost prădată de hoţi. 160 de arbori „au dispărut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai importante arii protejate din ţară, care potrivit studiilor are cel mai mare efectiv de urşi bruni din Europa, a fost prădată de hoţi weekendul acesta. Nu mai puţin de 160 de arbori „au dispărut” din situl Natura 2000, unde obişnuia să meargă la vânătoare Ceauşescu.

16 localnici din localitatea Cuşma, situată la doar câţiva paşi de una dintre cele mai importante arii protejate din România, au dat iama în situl Natura 2000 weekendul trecut şi au tăiat nu mai puţin de 160 de arbori (aproximativ 64 de mc material lemnos). Printre persoanele bănuite de furt se numără şi minori, cei 16 având vârstele cuprinse între 14 şi 64 de ani. 

De parcă nu era suficient, trei dintre ei l-au luat la bătaie pe cel care a colaborat cu poliţia în acest caz. 9 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore fiind acuzate de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

„Totodată, alţi trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, lovire sau alte violenţe şi răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, întrucât ar fi recurs la ameninţări şi agresiuni faţă de una dintre persoanele implicate, ca urmare a cooperării acesteia cu poliţiştii bistriţeni”, completează reprezentanţii poliţiei bistriţene, într-un comunicat de presă. 

Prejudiciul cauzat de cele 12 persoane ajunge la aproape 20.000 de lei. Suspecţii urmează a fi propuşi pentru arestarea preventivă. 

Situl Natura 2000 de la Cuşma a fost locul preferat al lui Ceauşescu din Bistriţa-Năsăud. Acolo, fostul lider comunist şi-a amenajat o cabană, unde obişnuia să se relaxeze atunci când venea la vânătoare. 

De asemenea, situl Natura 2000 este unul dintre cele mai importante din ţară, asta pentru că are, potrivit studiilor, efectivul cel mai mare de urşi bruni din Europa. 

Vă mai recomandăm:

Unul dintre locurile preferate ale lui Nicolae Ceauşescu fascinează şi la 25 de ani de la căderea comunismului

FOTO-VIDEO Cabana unde ar fi negociat Hrusciov cu Gheorghiu-Dej pactul de retragere al trupelor sovietice din România a fost făcută scrum

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite