A fost nevoie de un exerciţiu tactic pentru dotarea ISU, a Jandarmeriei şi a Salvamontului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două instituţii vor fi dotate cu dispozitive care le va ajuta la localizarea exactă a victimelor
Cele două instituţii vor fi dotate cu dispozitive care le va ajuta la localizarea exactă a victimelor

De un exerciţiu tactic în care preşedintele de Consiliu Judeţean Radu Moldovan a jucat rolul victimei a fost nevoie pentru ca jandarmeria bistriţeană şi ISU să fie dotate cu aparate GPS care să ajute la localizarea mai exactă a celor care au probleme pe munte. De asemenea, şi Salvamontul va primi o maşină de teren la următoarea rectificare bugetară.

Preşedintele Radu Moldovan a realizat care sunt lipsurile jandarmeriei bistriţene şi a celor de la ISU Bistriţa abia după ce a jucat rolul unei victime pierdute în Parcul Naţional Munţii Rodnei, în cadrul celui mai amplu exerciţiu de salvare din munţi desfăşurat în Transilvania.

Aparatele folosite de ISU şi Jandarmerie nu i-au ajutat pe salvatori să îl găsească pe Radu Moldovan. Cei care au ajuns primii la „rătăcit” au fost rangerii de la Parcul Naţional Munţii Rodnei, care l-au localizat într-o oră.

Mai marele judeţului a hotărât pe loc ca să doteze cele două instituţii cu dispozitive GPS care să le ajute în astfel de situaţii. De asemenea, Radu Moldovan le-a promis celor de la Salvamont că la următoarea rectificare bugetară vor primi o maşină de teren nouă care să îi ajute să ajungă în zonele mai greu accesibile.Vă mai recomandăm:
O operaţiune de salvare fără precedent în Munţii Rodnei arată cât de uşor pot fi localizate victimele după telefon. Preşedintele de CJ BN, printre victime

Autospecială nouă cu modul de punct medical avansat pentru ISU Bistriţa

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite