8 reguli pentru selfie-ul perfect explicate de profesionişti. „După ce înveţi foarte bine regulile de compoziţie, încalcă-le!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu puţini sunt cei care apelează la telefonul mobil atunci când vor să se imortalizeze în locuri de poveste. Fotografii profesionişti spun că trebuie totuşi să ţinem cont de câteva reguli dacă vrem să avem parte de selfie-ul perfect.

Tot mai puţini îşi mai iau în vacanţe aparate foto pentru a imortaliza peisaje de basm. Mulţi sunt cei care apelează pentru asta la telefoanele mobile, care, datorită performanţei camerelor foto, ajung să facă fotografii spectaculoase. 

Cu toate acestea, pentru a avea parte de selfie-ul perfect în vacanţă, fotografii profesionişti ne recomandă să ţinem cont de câteva reguli. Foarte multe dintre aceste reguli vizează lumina şi cum putem profita de ea pentru a avea imagini de vis.

Alături de fotograful Kabos Bella Alexandru am întocmit o listă cu astfel de reguli care-ţi garantează selfie-ul perfect:

- Ai grijă la subiectul principal, care trebuie încadrat foarte bine. O poză în care jumătate din frunte nu se vede nu este una prea reuşită.

- Ai grijă mare şi la fundal, încearcă să te poziţionezi astfel încât să ascunzi detaliile mai puţin plăcute.  

- Fundalul nu trebuie ignorat, ci din contră, trebuie pus în valoare, la urma-urmei prietenii tăi trebuie să admire şi locurile în care ai ajuns.

- Evită să ai soarele în spate.

- Întoarce-te cu faţa spre sursa de lumină.

- Evită să îţi faci selfie-uri în condiţii de iluminare slabă, acestea nu vor arăta niciodată bine.

- Foloseşte cu bun simţ efectele artistice disponibile pe telefon. De multe ori, acestea pot strica fotografia, făcând-o nenaturală. 

- După ce ai învăţat şi stăpâneşti foarte bine regulile de compoziţie, încalcă-le! Ai nevoie de experienţă până să îţi permiţi să te joci.

Vă mai recomandăm:

8 ponturi ca să faci fotografii superbe. Care sunt cele mai bune ore de făcut poze şi cum ne ies cele mai bune cadre

O româncă reinventează în Olanda moda portretelor de acum un secol: „Îmi place să le demonstrez femeilor că sunt frumoase“

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite