25 de şcoli din Bistriţa-Năsăud nu mai au locuri la clasa pregătitoare după prima etapă de înscrieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:  Adevărul
FOTO:  Adevărul

Mai mult de un sfert din numărul total al şcolilor din Bistriţa-Năsăud nu mai au locuri la clasa pregătitoare după prima etapă de înscrieri. Printre acestea se numără colegiile renumite din judeţ, dar şi din mediul rural, precum şi clase cu programe ca „step by step”.


Dintre cele 80 de şcoli cu predare în limba română din judeţ, în 25 deja s-au epuizat locurile la clasa pregătitoare. Printre cele mai căutate şcoli se numără Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa sau colegiile „Petru Rareş” şi „Grigore Silaşi” din Beclean.

Căutate au fost şi Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare, precum şi şcolile din Bistriţa-Bârgăului, Dumitriţa, Budacu de Sus, Coşbuc, Ilva Mică, Leşu, Livezile, Lunca Ilvei, Matei, Miceştii de Câmpie, Rebra sau Salva, care şi-au epuizat locurile după prima etapă de înscrieri.

Dintre cele 11 şcoli unde se predă şi în limba maghiară, în 6 deja nu mai sunt locuri, în timp ce în restul, numărul de locuri nu depăşeşte 4.

La polul opus, printre şcolile cu cele mai multe locuri rămase în urma primei etape de înscriere se numără: Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud, cu 49 de locuri libere sau Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sângeorz-Băi cu 44 de locuri libere. Mai sunt locuri  şi la şcolile vocaţionale, precum Liceul de Arte „Corneliu Baba”, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” sau Liceul cu Program Sportiv.

A doua etapă de înscrieri se va desfăşura în perioada 8-17 mai. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, peste 3000 de copii vor începe anul acesta clasa pregătitoare.

 

  Vă mai recomandăm:

CLASA PREGĂTITOARE 2013 Peste 73.000 de locuri libere după etapa I. Topul celor mai căutate şcoli din ţară

NOUA PROGRAMĂ Creşte numărul de ore la limbi străine, matematică şi română. Orele la pregătitoare şi clasa I vor dura 30-35 minute

 

 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite