Începând de astăzi bistriţenii îşi pot înscrie copiii în clasa I şi cea pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Astăzi începe prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I. Deşi părinţii au la dispoziţie 20 de zile şi încă o etapă în mai, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud se aşteapta ca cei mai mulţi să îşi înscrie copiii în primele două săptămâni.


Peste 3000 de copii din Bistriţa-Năsăud vor începe anul acesta clasa 0, părinţii având posibilitatea să-i înscrie începând de astăzi şi până în data de 22 aprilie sau în intervalul 8-17 mai.

Inspectoratul Şcolar Judeţean se aşteaptă ca 80% dintre părinţi să îşi înscrie copiii în primele două săptămâni şi doar un număr redus să opteze pentru a doua etapă din luna mai. În mediul rural vor fi organizate 113 clase pregătitoare pentru 1267 de copii, în timp ce în cel urban doar 57 de clase, pentru 1267 de copii.

Înscrierea se face direct la unitatea de învăţământ sau pe formularul online, în condiţiile în care şcoala în cauză şi-a introdus toate datele în aplicaţia informatică. Chiar dacă optează pentru înscrierea online, validarea acesteia se face tot la sediul unităţii de învăţământ.


Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite