VIDEO PSD şi PMP Maramureş au semnat un protocol de colaborare politică şi administrativă. Cine va fi preşedintele Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Todoran (stânga) şi Gabriel Zetea (dreapta) semnează protocolul de colaborare
Adrian Todoran (stânga) şi Gabriel Zetea (dreapta) semnează protocolul de colaborare

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, şi preşedintele PMP Maramureş, Adrian Todoran, au semnat azi, 13 iunie, un protocol de colaborare politico-administrativ pentru următorii patru ani, între cele două formaţiuni politice. Gabriel Zetea este susţinut la preşedinţia CJ.

În cadrul conferinţei comune a celor două partide reprezentate de liderii filialelor judeţene, preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea a subliniat faptul că, odată confirmate rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie 2016, la nivelul judeţului, social-democraţii au început consultări cu toate forţele politice care au trecut pragul de 5%.

Alături de preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, s-au aflat consilierii judeţeni Anton Rohian, Emil Marinescu şi Cosmin Drulea, în timp ce PMP Maramureş a fost reprezentat de liderul partidului, Adrian Todoran, precum şi primii trei candidaţi aflaţi pe lista Consiliului Judeţean, Lucian Morar, George Moldovan şi Cornel Varga. 

”Am purtat, în ultimele zile, discuţii cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Baia Mare, cu cei ai PMP, UDMR şi PER, mai puţin cu cei ai PNL. Noi, social-democraţii maramureşeni avem un principiu: atâta vreme cât oamenii politici pun mai presus de interesul judeţului şi interesul cetăţeanului interesul personal, concentrându-se doar la funcţiile pe care şi le doresc, nu vom avea negocieri”, a declarat liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

”Am avut cu cei din PMP discuţii constructive şi sunt convins că Mişcarea Populară Maramureş va încheia astfel de protocoale de colaborare şi cu alte forţe politice, la nivelul Consiliilor locale. PSD şi PMP semnează acum protocolul de colaborare administrativă şi politică în Consiliul Judeţean şi Consiliile locale pentru constituirea de majorităţi unde putem realiza acest lucru singuri sau alături de alte partide, unde se va impune acest fapt. Programul de guvernare locală propus de PSD în campania electorală va fi susţinut de PMP, la fel cum proiectele Mişcării Populare Maramureş vor avea susţinerea PSD”, a mai precizat liderul PSD.

Semnarea protocolului PSD-PMP

Protocolul semnat în PSD şi PMP este public şi prevede, punctual, o colaborare care să ducă la stabilitate politică şi administrativă în judeţ. De asemenea, PSD susţine candidatura unui reprezentant PMP pentru o funcţie în executivul viitorului Consiliu Judeţean.

Adrian Todoran: ”PMP îl susţine pe Lucian Morar pentru poziţia de vicepreşedinte al CJ MM”

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Adrian Todoran a declarat că semnează acest protocol de colaborare cu PSD fiindcă ”a stat la discuţii cu oameni care nu vor să schimbe, ci vor să continue proiectele începute în Maramureş”. Liderul PMP consideră că, alături de PSD, vor reuşi să îşi onoreze promisiunile lansate în campania electorală. ”Faptul că intrăm cu oameni tineri în Consiliul Judeţean este extrem de important. PMP a dorit să semneze protocolul cu PSD, deoarece a fost primul partid care ne-a întins o mână, care ne-a invitat la masa negocierilor. PMP îl susţine pe Lucian Morar pentru executivul CJ”, a subliniat Adrian Todoran.

La finalul declaraţiilor de presă, liderii celor două partide au semnat protocolul de colaborare pentru următorii patru ani, care prevede susţinere reciprocă pentru a asigura stabilitatea politică şi administrativă în Maramureş.

Mai puteţi citi:

UPDATE: Arhitectul-şef din Baia Mare, arestat preventiv pentru 30 de zile

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite