VIDEO Peste 23.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate în ultimele 48 de ore. Focuri de armă la graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat peste 23.000 de pachete cu ţigări
Poliţiştii au confiscat peste 23.000 de pachete cu ţigări

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat trei cetăţeni români care intenţionau să introducă pe piaţa neagră de desfacere din România cantitatea de 23.400 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 209.000 de lei

Sâmbătă dimineaţa, la nivelul Sectorului PF Sarasău, jud. Maramureş s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 4.20, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care treceau apa râului Tisa din Ucraina în România, transportând colete voluminoase. Imediat, la faţa locului şi-a făcut apariţia o autoutilitară în care bărbaţii au început să încarce coletele.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a acestora şi deoarece nu s-au supus, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean împreună cu conducătorul auto. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea efectuării în comun a cercetărilor.

La cercetarea terenului, în autoutilitară şi lângă aceasta au fost descoperite 29 de colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 22.200 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 197.000 de lei. În continuarea verificărilor s-a stabilit faptul că la activitatea infracţională a participat şi un bărbat de pe raza judeţului Maramureş.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Au ascuns ţigările sub scaune

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Maramureş au oprit vineri, în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Volksvagen Golf, înmatriculat în jud. Maramureş. În autoturism se aflau două persoane de 22 respectiv 23 de ani, domiciliate pe raza judeţului Maramureş. La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii au descoperit, sub picioarele pasagerului două colete voluminoase care conţineau ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.400 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 12.600 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite