VIDEO Aproximativ 350 de hectare de pădure ard în continuare la Borşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul izbucnit în urmă cu mai bine de 5 zile în apropierea Borşei nu a fost încă stins. Deşi s-au mobilizat 250 de pompieri din judeţ, angajaţi ai direcţiei silvice dar şi voluntari, traseul dificil face din luptă împotriva flăcărilor  o adevărată provocare.


După mai bine de 5 zile de trudă pentru stingerea incendiului izbucnit pe vărful Toroioaga, pompierii încearcă în prezent stingerea focarelor izolate care înca mai fumegă. Zona a fost survolată de două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie care au ajutat la stingerea acestora. Din cauza versanţilor abrupţi dar şi a prezenţei viperelor în zonă, operaţiunea de stingere a focarelor se efectuează cu dificultate. Acţiunea este coordonată de către inspectorul- general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Ion Burlui. 

Până în momentul de faţă au fost afectare aproximativ 350 de hectare de pădure, estimarea finală urmând a fi făcută după stingerea tuturor focarelor.

La acţiunea de stingere a focului participă şi pompieri din Cluj şi Sălaj. Zona este survolată de 2 elicoptere ale Inspectoratului General  de Aviaţie al M.A.I. care  efectuează misiuni de stingere în zonă.  Mai mult, la faţa locului au fost chemaţi şi pirotehnisti, deoarece în zona afectată ar putea  exista elemente de muniţie neexplodate, pe alocuri fiind teren minat.  Un alt impediment de care s-au lovit cei care participă la această acţiune este că accesul la focarele izolate care încă mai fumegă este ingreunat atât de versanţii abrupţi cât şi de prezenţa viperelor , participanţii la misiune fiind în pericol la fiecare pas.

VIDEO 65 de hectare de pădure din apropierea Borşei, în flăcări

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite