VIDEO 65 de hectare de pădure din apropierea Borşei, în flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grav incendiu a izbucnit în apropierea localităţii Borşa. La mai bine de 1.500 de metri altitudine,  aproximativ 65 de hectare de teren din zona vârfului Toroioaga au fost cuprinse de flăcări. Din cauza terenului accidentat şi a altitudinii stingerea incendiului se realizează cu mare dificultate.

Incendiu pornit în urmă cu câteva zile, nu a putut fi stins nici până astăzi. Pompierii au cerut un aparat de zbor după ce tot ce au încercat la sol a fost fără rezultat. Ieri după amiază, elicopterul a efectuat nouă transporturi cu saci umpluţi cu apă, iar ieri de la ora 07.00, intervenţia a fost reluată. Incendiul de la Borşa s-a extins, ajungând la peste 65 de hectare de pădure afectate, asta în ciuda încercărilor echipelor mixte care s-au străduit zile în şir să stingă vâlvătaia. Pompierii au solicitat un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru intervenţia aeriană, însă până seara, focul tot nu a fost stins.

Pompierii, angajaţii ocolului silvic, dar şi numeroşi voluntari luptă să stingă flăcările ce au pus stăpânire pe vârful Toroioaga, din apropierea Borşei.  La localizarea şi lichidarea incendiului, care afectează litiera şi coronamentul arborilor, actionează echipaje ale Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus şi Gărzii numărul 2 de Intervenţie Borşa, din cadrul aceleiasi subunităţi. Operatiunile sunt coordonate la faţa locului de către lt.col. Ioniţă Sîrb care s-a deplasat în zonă împreună cu 30 de pompieri. Acestora li s-au alăturat 50 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Maramureş şi voluntari din oraş. De asemenea şi-au oferit sprijinul şi Aeroportul Internaţional Baia Mare şi a Aeroclubul României. 

Incendiu la cea mai mare fabrică de prelucrare a fagului din Transilvania

Focul de la Copşa Mică - cel mai mare incendiu din istoria activităţii gaziere

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite