Un foc de armă, nouă colete cu ţigări confiscate şi un maramureşean reţinut, în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul unei acţiunii de combatere a contrabandei cu ţigări, peste 4.400 de pachete ţigări de provenienţă ucraineană, iar un maramureşean este cercetat pentru complicitate la contrabandă. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă.

Vineri, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20.00, poliţiştii au observat mai multe persoane în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Rona de Sus, care transportau mai multe colete voluminoase. 

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie şi un echipaj cu un câine de urmă care au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care cei în cauză au abandonat coletele şi au fugit în pădurea din apropiere, dispersându-se pe mai multe direcţii. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. 

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui bărbat, G. Gheorghe de 26 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate. La faţa locului, au fost descoperite nouă colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări de provenienţă ucraineană, mărcile Viceroy şi Jin Ling. După inventariere a rezultat o cantitatea de 4.410 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 40.000 de lei. 

Maramureşeanul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

VIDEO Ţigări şi contrabandişti descoperiţi cu ajutorul unui câine de urmă

VIDEO Contrabandă: Focuri de armă pentru reţinerea a trei  maramureşeni

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite