VIDEO Contrabandă: Focuri de armă pentru reţinerea a trei  maramureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei bărbaţi sunt acuzaţi de complicitate la contrabandă
Cei trei bărbaţi sunt acuzaţi de complicitate la contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au fost reţinuţi trei cetăţeni români şi au fost confiscate peste 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse pe piaţa neagră de desfacere din România.

Marţi, începând cu ora 15.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 16.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat pe dealul Măgura, trei persoane care se deplasau pe versantul muntos, transportând de la frontiera de stat spre interior mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite. Deoarece  persoanele în cauză au ignorat somaţiile, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical. Astfel, s-a reuşit reţinerea a două persoane, cetăţeni români, iar cea de a treia persoană a fost identificată la scurt timp şi urmează a fi audiată de poliţiştii de frontieră.

La cercetarea terenului au fost descoperite şase colete ce conţineau cantitatea de 3.100 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 de lei. Cei trei maramureşeni, cu vârste cuprinse între 25 şi 48 ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite