Revelion în Maramureş. De la plimbări cu Mocăniţa la Moşii şi Babele de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maramureşul este una din destinaţiile preferate atunci când vine vorba despre petrecerea Revelionului. Ofertele turistice sunt numeroase, preţurile accesibile, în multe dintre cazuri rezervările fiind făcute cu mult înainte.

Toată lumea va sărbători trecerea în noul an care va veni cu Sorcova, cu Jocul Caprei, cu obiceiuri şi credinţe vechi şi urări de sănătate. Cei care doresc să îşi petreacă Revelionul la Ocna Şugatag, spre exemplu, au la dispoziţie un număr de 16 pensiuni care au piscine de interior cu apă termală, unde pot să se relaxeze. 

Pe masa de Revelion vor avea bucate tradiţionale, sarmale, cozonaci, dar şi horinca. La pensiunile din Poienile Izei turiştii vor fi întâmpinaţi la sosire cu ceteraşi. Dacă va fi zăpadă atunci se vor face plimbări cu sania trasă de cai, aceştia putând ajunge până la Mănăstirea Botiza, iar dacă nu va fi zăpadă atunci turiştii se vor putea plimba cu căruţa. 

Ana Ilieş, administrator pensiune Poienile Izei a declarat, pentru adevarul, că turiştii care îşi petrec Revelionul în Poienile Izei se vor putea îmbrăca în haine tradiţionale din Maramureş. În ajunul Anului Nou cei care ajung în localitatea Cerneşti vor putea vedea Moşii şi Babele – obiceiuri populare de final de an. În prima zi din an în Cupşeni va avea loc Vergelul (bal ţărănesc).

Revelion ca-n poveşti poate fi şi pe Valea Vaserului, cu celebra Mocăniţă. Cu un tren cu abur, în vagoane încălzite se pleacă plini de voie-bună spre noul an, de-a lungul Văii Vaserului. În staţia Paltin turiştii sunt aşteptaţi cu un meniu copios, artificii, foc de tabără şi o experienţă de neuitat. O parte din turişti au optat în noaptea de Revelion pentru cazare în trenul-hotel Carpatia-Express cu mic-dejun târziu (10:00-12:00).

Citeste si: Ce ne recomandă pentru masa de Revelion cei mai buni bucătari: meniuri „altfel“ pentru masa festivă

Ce mâncăm şi ce bem în noaptea de Revelion? Sfaturi de la medicul Corina Zugravu, la Adevărul Live, de la ora 15.00

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite