Reparații á la Electrica. Stâlp din beton, cârpit cu o atelă din lemn și sârmă, la Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluția găsită de o echipă Electrica pentru remedierea unui stâlp din beton ce stă să se prăbușească este cel puțin bizară. Practic, muncitorii i-au pus o „atelă” dintr-un stâlp din lemn, pe care l-au legat cu sârmă.

Stâlpul de la rețeaua de electricitate este rupt pe jumătate    FOTO Adevărul
Stâlpul de la rețeaua de electricitate este rupt pe jumătate FOTO Adevărul

Un stâlp din beton de la rețeaua de electricitate, rupt pe jumătate, este gata să se prăbușească pe strada Viilor din Baia Mare. Practic, carcasa de beton s-a erodat pe o porțiune de 50 centimetri, dezgolind fierul-beton din structură.

Acesta poate oricând să cadă peste case și peste trecători, fiind un real pericol, mai ales că în zonă sunt familii cu copii ce merg zilnic la școală.

Un localnic ce are casa lângă stâlp a făcut o cerere încă de anul trecut către Electrica să remedieze situația, însă abia anul acesta, după ce în luna mai a mai făcut o cerere, o echipă de muncitori a venit să„rezolve“ problema. Iar rezolvarea a fost să aducă o bucată dintr-un stâp de lemn, pe care au legat-o cu sârmă de cel din beton - ca o atelă. 

Omul a crezut inițial că este o formulă de avarie, însă nici până acum nu a mai venit nimeni să înlocuiască stâlpul rupt. „Asta a fost soluția pe care au găsit-o. Au adus un alt stâlp, l-au legat și l-au cârpit. L-au legat cu sârmă. Dar ar fi trebuit schimbat, înlocuit“, spune bărbatul de 45 de ani.

Echipa de la Electrica l-a legat cu sârmă de un alt stâlp   FOTO Adevărul
Echipa de la Electrica l-a legat cu sârmă de un alt stâlp FOTO Adevărul

Odată cu venirea iernii, când ninsoarea se depune pe fire și le îngreunează, stâlpul chiar prezintă un risc foarte mare de prăbușire.

Băimăreanul este revoltat pe companie, care este foarte interesată și promptă în a lua banii clienților, însă nu se îngrijește de siguranța lor. „Bine că ne facturile și ne iau banii, dar când e vorba de siguranța cetățenilor, nu-i interesează deloc. Aici nu mai fac recalculări? Unde-s banii pe care-i cer? Dacă în 2022 cârpim stâlpi, și dacă Electrica nu are bani, atunci nu știu ce companie are! Dar dacă nu plătești o factură la timp, atunci au cea mai rapidă soluționare. Imediat te debranșează“, mai spune el nemulțumit.

Bărbatul se plânge că este riscul să se prăbușească peste case sau chiar peste persoanele ce trec pe stradă, mai ales că majoritatea locatarilor din zonă au copii ce merg zilnic la școală și trec pe lângă locul cu pricina.

Până la închiderea ediției, Electrica nu a răspus solicitării „Adevărul“ de a da un punct de vedere cu privire la această situație.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite