Produs periculos folosit pentru deratizarea animalelor, confiscat de poliţişti de la o firmă din Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unei firme de deratizare din Baia Mare s-a ales cu dosar penal după ce oamenii legii şi inspectorii de sănătate au descoperit în gestiunea societăţii un recipient care conţinea un produs periculos folosit pentru deparazitarea animalelor. Mai mult, substanţa era expirată din anul 2006.

Tragedia de la Timişoara, în care trei persoane şi-au pierdut viaţa după ce o firmă a folosit substanţe toxice pentru deratizarea blocului, nu a fost o lecţie pentru agenţii economici. În Baia Mare, poliţiştii băimăreni împreună cu inspectorii de la Sănătate Publică şi cei de la Sanitar-Veterinară au găsit la o societate de deratizare un flacon din plastic de un litru care conţinea o substanţă periculoasă expirată din anul 2006.

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. Activităţile, care vor continua şi în perioada următoare, au ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor, a protejării vieţii şi sănătăţii populaţiei şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea stării de legalitate, a modului de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, precum şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici”, a arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Maramureş. 

În cadrul acţiunii desfăşurate au fost controlate trei firme din Baia Mare care au ca şi domeniu de activitate operaţiuni de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. Acţiunea s-a desfăşurat marţi, 26 noiembrie.

Citeşte şi

Coşmarul din blocul în care au murit trei oameni. „Nu cred că aţi putea să trăiţi aici. Vă este scârbă să călcaţi pe scări“

A murit Ghiţă Danciu. Folkistul care a pus bazele formaţiei Orizont '77 suferea de o boală necruţătoare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite