A murit Ghiţă Danciu. Folkistul care a pus bazele formaţiei Orizont '77 suferea de o boală necruţătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghiţă Danciu, folkistul care a pus bazele Grupului Orizont '77, a murit în urma unei boli incurabile. Anunţul a fost făcut de către prietenii acestuia în cursul dimineţii de miercuri, 27 noiembrie.

Folkistul Ghiţă Danciu, alături de colegul său, Valentin Moldovan, a fondat în urmă cu aproximativ 40 de ani grupul folk Orizont ’77, grup împreună cu care au scos în lumina reflectoarelor celebra piesă „Balada fulgerată de vânt”.

Alături de Orizont ’77, Ghiţă Danciu a fost o prezenţă constantă la multe evenimente culturale din Maramureş, dar şi din ţară.

Ghiţă Danciu a cântat pe scena Cenaclului Flacăra şi a participat la turnee alături de Holograf şi Iris, dar şi alte nume mari de pe scena muzicii româneşti.

În iarna anului 2018, prietenii lui Ghiţă Danciu au organizat pentru el un eveniment caritabil. Artistul în vârstă de 61 de ani avea nevoie de 30.000 de euro pentru a se trata de cancerul la gât care îi recidivase.

Citeşte şi

Tânără din România, dublu medaliată cu aur la Jocurile Latino-Americane ale Poliţiştilor şi Pompierilor

Elevii dintr-un sat maramureşean, lăsaţi fără transport şcolar după alegerile prezidenţiale. Părinţii acuză că primarul îi pedepseşte pentru opţiunile electorale

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite