Poveste tragică între două adolescente lesbiene. Ce a ascuns biletul de adio lăsat de una dintre fete, care a încercat să se omoare: „O ameninţa că spune la şcoală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria, mama Dianei, vrea să tragă un semnal de alarmă   Foto: Angela Sabău
Maria, mama Dianei, vrea să tragă un semnal de alarmă   Foto: Angela Sabău

Declaraţii şocante face Maria, mama unei tinere de 16 ani din Baia Mare care a încercat să se sinucidă anul trecut, în decembrie. Aceasta spune că fiica ei încera să iasă dintr-o relaţie cu o altă fată, care acum o ameninţa că va face publică povestea lor. Speriată, adolescenta a încercat să se sinucidă, aruncându-se de la etajul VI al unui bloc.

De la o joacă între două fete ce a degenerat, s-a ajuns la un pas de o tragedie. Maria este mama Dianei, adolescenta care, anul trecut în decembrie, a încercat să se sinucidă aruncându-se de la etaj. Din fericire, tânăra a căzut pe o copertină care i-a atenuat impactul, astfel că a ajuns la spital în stare gravă, cu şanse de 3 la sută să-şi revină. După mai multe operaţii, astăzi este conştientă, capabilă să vorbească despre ce a determinat-o să facă acest gest. Astfel a aflat mama ei că la momentul acela, Diana avea de două săptămâni o relaţie cu o altă fată, relaţie din care acum voia să se retragă.

Pentru că este vorba de două minore, nu vom putea dezvălui identitatea lor reală, astfel că doar mama Dianei a fost de acord să-i facem publică identitatea, în timp ce pentru cea de-a doua adolescentă implicată în scandalul amoros vom folosi numele fictiv ”Ioana”. Cele două fete se cunoşteau de aproximativ două luni, dar de două săptămâni spuneau că au o relaţie.

„Ştia ce se spunea despre ea“

Mama ei povesteşte acum tot ce a aflat de la colegele fiicei ei şi anume că Diana s-a apropiat mai mult de Ioana doar ca să-şi ajute o prietenă ce-i fusese înainte iubită Ioanei şi care acum era şantajată de către aceasta cu nişte fotografii compromiţătoare. ”Diana ştia că se spunea despre ea că e lesbiană şi a intrat în jocul ei. S-a făcut prietenă cu ea de la bun început, dar când a văzut că devine serioasă treaba a vrut să se retragă şi nu ştia cum. Dar ea voia să pună mâna doar pe pozele alea, ale prietenei ei. Am văzut în conversaţiile lor pe Facebook că îi promitea că doar atâta timp va fi prietenă cu ea, până pune mâna pe poze”, spune acum Maria.

Lururile s-au complicat în momentul în care Dianei a început să-i placă un coleg, iar două colege care tocmai se certaseră cu Diana au destăinuit toată această nouă idilă, Ioanei. Atunci, mai spune femeia, au început ameninţările. Joaca de copii a început să capete nuanţele unui război psihologic. ”I-a pus în vedere că dacă mai vorbeşte cu el îl bate. Şi ea nu voia să-i facă rău băiatului, zicea că e scârbită de toată povestea aia şi voia să se retragă înainte de a se întâmpla toată povestea asta”, mai spune acum Maria. ”Pe Diana o ameninţa că va spune în faţa clasei tot ce a fost între ele şi ei îi era foarte ruşine de mine şi de domna Dirigintă, care o îndrăgeşte foarte mult”, continuă ea.

Pe fondul acestor întâmpări, în 9 decembrie, Diana a scris un bilet de adio şi s-a aruncat de la etajul VI al unui bloc. Din fericire pentru ea, după mai multe intervenţii chirurgicale, are toate şansele să se refacă complet.

tel

Mesajul primit de Diana de la Ioana, în timp e se alfa pe patul de spital

Acum, Maria e decisă să facă publică toată povestea, pentru a preveni alţi părinţi care ar putea trece prin aşa ceva.

”De asta am început să fac publică povestea asta măcar să previn alţi părinţi, să nu-şi piardă copiii. Puteam să o pierd în orice moment. A avut şanse 3 la sută fata asta şi uitaţi că Dumnezeu a salvat-o. I-am zis că trebuie să spună tot, pentru că Dumnezeu a salvat-o cu un scop. Ori cu ce ar fi şantajat-o, ori ce ar fi făcut, trebuie să spună”, spune ea acum.  

Mama Dianei este permanent la spital, alături de fiica sa, încercând să o ajute să-şi revină cât mi repede. Aceasta a mai arătat că Ioana i-a mai trimis mesaje de iubire fiicei ei şi chiar a venit să o viziteze la spital. ”A venit aici în data de 11 şi mi-a cerut să o las pe fiica ei să o vadă pe Diana pentru că îi e frică să nu facă acelaşi gest ca şi Diana, pentru că e prea îndrăgostită de ea şi că se iubesc şi că au avut o relaţie”, mai arată ea.

Acuzaţii reciproce

În timp ce mama Dianei e decisă să prevină alţi părinţi să fie atenţi la problemele copiilor lor, mama Ioanei o acuză că face acest gest pentru bani. ”Sinceră să fiu, eu cred că au făcut-o pentru bani. Având în vedere situaţia copilului dânsei, nu trebuia să facă treaba asta. Eu, care sunt o străină, ştiu despre copilul ei, dar să sperăm că nu va ajunge mai departe, dar dacă va ajunge să mă poarte prin instanţă, vă spun mai mult ca sigur că are de pierdut. Pentru că eu am nişte dovezi foarte importante despre cine era copilul ei”, ameninţă mama Ioanei. Aceasta mai opinează că Diana ar fi încercat să-şi ia viaţa din alte motive şi nu din cauza fiicei ei. ”Copilul ăsta nu a avut o relaţie cum ar trebi cu maică-sa, acasă. Eu nu am cunoscut-o personal  doar telefonic, dar îşi dorea foarte mult să mă cunoască”, mai spune mama Ioanei. ”Încearcă să-şi apere copilul şi să-l bage pe al meu. Sunt  nişte copile fără minte, între ele nu s-a întâmplat nimic concret. Copilul dânsei nu s-a arunca de la etaj din cauza copilului meu. Nu-i corect să îmi scot copilul meu şi să-l bag pe al altuia”, mai spune ea.

A depus o plângere la poliţie

Maria a depus o plângere la poliţie şi spune că după ce totul se va fi terminat, Diana se va muta al o altă şcoală. În prezent, Diana face psihoterapie, iar aceasta spune că merge foarte bine. ”Cooperează foarte bine, facem progese, dar va avea nevoie de multă psihoterapie. Decoamdată merge bine”, a spus Delia Rednic, psihoterapeut.

Ce spun specialiştii despre homosexualitate

Specialiştii spun că în mod tipic, homosexualitatea se bazează pe un conflict nerezolvat din copilărie. Foarte des, acest conflict provine dintre identificare defectuoasă a băieţelului cu tatăl său. Pentru a dobândi o siguranţă interioară în relaţie cu identitatea sexuală proprie, un băiat are nevoie să se detaşeze de legăturile sale strânse cu mama lui, undeva întrevârsta de 9 luni şi cinci ani, şi să se identifice cu tatăl. Acest pas în dezvoltarea sa poatereuşi numai dacă este susţinut activ de tată şi de mamă. Anumite circumstanţe pot afecta această dezvoltare: fie mama îi comunică băiatului o imagine negativă despre masculinitate, îl montează emoţional împotriva tatălui, fie tatăl nu urmăreşte crearea unei relaţii active, pozitive, afectuoase şi încurajatoare cu fiul său, fie fiul este din fire timid, fricos, etc. şi poate interpreta lipsa de afecţiune a tatălui ca peo respingere personală.

Elementul decisiv în timpul acestei faze de dezvoltare este acela ca băiatul să se poată identifica cu tatăl său. Prin familiaritate cu tatăl lui şi simţind că ʺsunt ca tati şi vreau să fiu ca el când voi fi mareʺ, băiatul poate căpăta acces la propria masculinitate. Dacă această identificare eşuează, atunci băiatul se poate retrage, simţindu‑se rănit şi respins. Potrivit celor mai recente studii, această “detaşare defensivă” de tatăl său este un factor major  în formarea unei orientări homosexuale. (sursa: http://www.scribd.com/ - homosexualitatea)

Mariana Pop, directorul şcolii unde învaţă cele două fete, nu a putut fi contactată pentru exprimarea unui punct de vedere.

Mai puteţi citi:

„Ultimul dac liber“ din Cavnic şi-a pus capăt zilelor

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite