Poliţist rănit într-un scandal de stradă, la Baia Mare. Răngi, pietre şi focuri de armă

0
0
Scandal în Baia Mare, poliţist rănit      Foto: Arhiva Adevărul
Scandal în Baia Mare, poliţist rănit      Foto: Arhiva Adevărul

Un poliţist din Baia Mare a fost rănit într-o intervenţie şi a ajuns la spital. Echipajul din care făcea parte fusese chemat să aplaneze un conflict izbucnit între mai multe persoane. A fost nevoie de focuri de armă şi intervenţia mascaţilor pentru a linişti lucrurile.

Scandalul a fost anunţat la 112 în seara de duminică, 7 august, iar un echipaj de la Poliţia Municipiului Baia Mare a ajuns la faţa locului. 

La vederea oamenilor legii însă, cele două familii au uitat de conflictul lor şi s-au aliat împotriva acestora. Au aruncat cu pietre şi cu bolovani, unul dintre poliţişti, un tânăr de 26 de ani, fiind rănit serios în zona capului. 

Filmul intervenţiei

Poliţistul a fost rănit în timpul unei inervenţii la un scandal de la periferia oraşului Baia Mare. Apelul la 112 anunţa un scandal între două familii ce locuiesc în zona numită „Pirită”, un echipaj de la Poliţia Municipiului fiind trims acolo.

La sosirea echipajului, scandalagiii au uitat de conflictul lor şi s-au aliat împotriva echipajului de poliţie, către care au aruncat cu pietre. Unul dintre poliţişti a fost rănit destul de serios în zona capului şi a fost necesară transportarea lui la spital. Agresorii au fugit apoi şi s-au făcut nevăzuţi în noapte.

Ceilalţi însă au început să atace poliţiştii cu răngi, moment în care oamenii legii au tras două focuri de avertisment.

„Deplasaţi la faţa locului împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Maramureş, poliţiştii au observat aproximativ 15 persoane care aveau un conflict, iar la vederea forţelor de ordine, persoanele implicate în scandal s-au coalizat împotriva acestora şi au început sa arunce cu pietre înspre forţele de ordine, moment în care, un poliţist de 26 de ani a fost lovit în frunte cu o piatră”, arată IPJ Maramureş. Poliţistul a fost transportat la Spitalul Judeţean, unde i-a fost cusută rana. 

„În acest context, s-au solicitat forţe suplimentare în sprijin. Pe parcursul intervenţiei, pentru aplanarea conflictului şi luarea măsurilor legale, au fost trase 2 focuri de avertisment în plan vertical de către un poliţist din cadrul Biroului de Ordine Publică Baia Mare”, mai arată IPJ.

În urma intervenţiei, scandalul a fost aplanat, iar la sediul Poliţiei  Municipiului Baia Mare au fost conduse pentru cercetări trei persoane implicate în scandal.

„În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj”, mai arată poliţiştii băimăreni.

Zona Pirită, acolo unde a avut loc scandalul, este cunoscută pentru locatarii ilegali care au adesea astfel de conflicte.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Michael McFaul, fost ambasador al SUA în Rusia: „Realiştii” greşesc. De ce Putin, nu Zelenski, este cel care poate încheia războiul din Ucraina

Mai multe - Baia Mare

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite