Scandalul de la Primaria Sectorului 1 ajunge în în justiţie. PNL Sector 1, plângere pe numele lui Clotilde Armand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO: Arhivă
Clotilde Armand FOTO: Arhivă

Consilierii locali ai PNL Sector 1 anunţă că vor depune o sesizare pe numele lui Clotilde Armand pentru abuz în serviciu, motivând prin faptul că edilul sectorului 1 refuză să pună în aplicare decizii ale Consiliului Local.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL Sector 1, Clotilde Armand, printr-un abuz în serviciu desăvârşit cu sprijinul funcţionarilor din aparatul de specialitate, refuză punerea în aplicare Hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1. 

Preşedintele PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, acuză că zeci de hotărâri de consiliu local deja votate sunt blocate cu bună ştiinţă de primarul sectorului 1, Clotilde Armand. De asemenea, acesta susţine că edilul ţine la sertar proiectele de hotărâri depuse de consilierii PNL şi refuză să le supună votului în Consiliul Local.  

„Ţine în sertar şi proiectele de hotărâri depuse de colegii noştri, pe care refuză să le supună votului consiliului local, deşi ating zone de mare de interes pentru cetăţenii sectorului 1: şcoli, parcări, locuire, calitatea vieţii, digitalizare. La interpelări sau solicitări de informaţii adresate de consilierii locali PNL aplică aceiasi procedură: zero răspunsuri, abuzuri pe linie. La şedinţele de consiliu primarul lipseşte cu desăvârşire, iar în spaţiul public propagă cu bună ştiinţă minciuni şi ştiri false” , susţine Sebastian Burduja în comunicatul PNL Sector 1.  

Consilierii liberali dau exemplu proiectul de Hotărâre privind aprobarea demarării procesului de digitalizarea în administraţia publică a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, denumit Sectorul 1 DIGITAL şi aprobarea contractării, din surse externe, a unui serviciu IT pentru Implementare nr. K2-103, proiect al consilierilor PNL la iniţiativa preşedintelui PNL Sector 1, Ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, pe care Clotilde Armand l-ar „ţine la sertar” din data de 10 mai 2022. 

Clotilde Armand l-a acuzat pe Ministrul Cercetării şi al Digitalizării, preşedinte al PNL Sector 1, de blocarea digitalizării Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene.  

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene… din orgolii politice, fără niciun argument, fără niciun fel de explicaţii. Vă spuneam zilele trecute că actuala coaliţie PNL – PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile – şcoli, sănătate, infrastructură, mediu – la ordine primite de sus. Şi pentru a vedea cum această alianţă toxică a fost constituită împotriva comunităţii locale, vă dau exemplu un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), în valoare de 4 (patru) milioane lei, care a fost respins, săptămâna trecută, de consilierii liberali şi social-democraţi”, a scris Clotilde Armand, marţi pe Facebook. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite