Preot din Iași, acuzat că a lovit mai multe femei în curtea mănăstirii Vlădiceni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul s-a petrecut în curtea mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași, acolo unde preotul Calistrat și-a pierdut răbdarea într-o ceartă cu mai multe femei și a lovit-o pe una dintre ele.

Scandalul din curtea mănăstirii. Captură video
Scandalul din curtea mănăstirii. Captură video

Pe filmarea realizată de credincioșii aflați la fața locului se observă cum preotul se apropie de una dintre femeile aflate în curtea mănăstirii și o lovește cu brațul drept, iar mai multe persoane aflate în zonă îl apostrofează pe părintele Calistrat. 

Filmarea a ajuns în atenția polițiștilor, care anchetează cazul. 

„La data de 9 noiembrie, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași. 

Faptele petrecute în curtea mănăstirii vor fi cercetate și de către Arhiepiscopia Iașilor.

„Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmințitoare”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor. 

Părintele Calistrat este unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România, fiind foarte prezent și în mediul online, canalul său de YouTube având aproape 120.000 de abonați.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite