Pâine de casă, la târgul „Bun de Maramureş”. Evenimentul este organizat de sărbătoarea Sfintei Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pâine de casă la târgul „bun de Maramureş”  Foto: CJ Maramureş
Pâine de casă la târgul „bun de Maramureş”  Foto: CJ Maramureş

O nouă ediţie a târgului „Bun de Maramureş” este organizată de sărbătoarea Sfânta Maria. Această ediţie are o tematică aparte, şi anume dorul pâinii de acasă. În acest sens vor avea loc diverse ateliere cu activităţi dedicate celor din diaspora.

Consiliul Judeţean Maramureş, în parteneriat cu Asociaţia Rădăcinilor Străbune, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş şi Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, vă invită la a VIII-a ediţie a Târgului ”Bun de Maramureş”, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria.

Anul acesta, echipa Consiliului Judeţean Maramureş a gândit o serie de activităţi tradiţionale, potrivite pentru perioada de post în care ne aflăm, care vor fi derulate în cadrul târgului ”Bun de Maramureş de Sfântă Mărie”. Acestea sunt dedicate în special diasporei maramureşene, care în luna august se întoarce pe meleagurile natale.

Pe lângă promovarea meşterilor populari şi a producătorilor tradiţionali, evenimentul vă propune următoarele activităţi dedicate lunii diasporei:

–        ”Dorul pâinii de acasă” – atelier de coacere a pâinii într-un cuptor tradiţional, cu respectarea ritualului strămoşesc specific acestei activităţi;

–        ”Familii reunite – crearea de noi amintiri” – vizitatorii vor găsi în ”Satul de pe deal” un colţişor foto amenajat în stil tradiţional maramureşean, unde familiile reunite vor avea posibilitatea creării unor amintiri unice;

–        ”De Sfântă Mărie Mare” – concert de pricesne susţinut de ansambluri folclorice din judeţul Maramureş.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 13 – 14 august 2022, între orele 12:00 şi 20:00. Accesul publicului la târg se face pe bază de bilet, iar preţul acestuia este de 5 lei.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Militarii români au organizat trageri de luptă cu celebrele sisteme HIMARS

Război în Ucraina. Zelenski, supărat pe oficialii săi, pe care îi acuză că divulgă informaţii. Noi atacuri în Doneţk: şapte civili ucişi, evacuările continuă

 

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite