O turistă britanică a fost găsită de salvamontişti dormind lângă un şopron. După mai multe pahare, plecase în toiul nopţii din pensiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în jur de miezul nopţii o turistă britanică a fost dată dispărută de către soţul său, vineri dimineaţă ea a fost găsită de salvamontişti dormind la marginea pădurii, lângă un şopron.

Salvamontiştii au găsit-o pe femeia dispărută dormind, foto arhivă
Salvamontiştii au găsit-o pe femeia dispărută dormind, foto arhivă

Cei doi soţi din Marea Britanie, veniţi în România să viziteze Maramureşul, erau cazaţi la o pensiune din zona Mara. După ce au băut mai multe pahare, între ei a izbucnit o ceartă şi femeia ar fi plecat în toiul nopţii, potrivit Agerpres.

Dan Bega, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, a declarat că dispariţia femeii, care are 32 de ani, a fost anunţată la ora 00,12 prin serviciul de urgenţă 112 chiar de către soţ.

Echipele de salvatori au luat la pas zonele împădurite şi au fost asistate de o dronă şi chiar de un câine de urmă, adus special de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

După o acţiune de căutare-salvare care a durat aproximativ şase ore, femeia a fost găsită dormind lângă un şopron de la margineea pădurii.

“Echipe mixte de salvatori montani, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Maramureş, au căutat şi au răscolit zonele împădurite. La căutare a fost folosită drona din dotarea SPJ Salvamont Maramureş şi câinele de urmă de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. La primele ore ale dimineţii, femeia a fost găsită în viaţă, dormind lângă un şopron, la marginea pădurii. A fost predată echipajului medical SMURD pentru investigaţii”, a transmis Dan Benga.

În ultimii ani, mai ales după ce Regele Charles şi-a achiziţionat o proprietate în România, turiştii britanici aleg în număr tot mai mare ţara noastră drept destinaţie de vacanţă.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite