O piscină de 500.000 de euro, motiv de demisie într-un sindicat din educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Eurosind, unde ar urma să se construiască piscina interioară. FOTO: Facebook
Hotelul Eurosind, unde ar urma să se construiască piscina interioară. FOTO: Facebook

Situaţie tensionată în Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş. Vicepreşedintele organizaţiei şi-a dat demisia după ce, din cotizaţiile profesorilor şi a dascălilor din judeţ sindicatul intenţionează să construiască o piscină interioară la o bază de odihnă din staţiunea climaterică Ocna Şugatag, judeţul Maramureş, care a fost evaluată la aproape 500.000 de euro.

Vicepreşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş (SLI MM) şi-a dat demisia la finele săptămânii trecute. Potrivit acestuia, decizia de a nu mai face parte din sindicat vine în urmă constatării unui management defectuos, multe dintre acţiunile sindicatului fiind insuficient cunoscute sau nefiind făcute în beneficiul membrilor. Imediat după decizia de a demisiona, Ionuţ Cîrstea s-a înscris în Sindicatul din Învăţământ „Spiru Haret” Maramureş.

„Nu sunt împotriva acestei investiţii, însă suma avansată de liderii Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş este mult prea mare, şi nu ştiu, nu îmi dau seama dacă o asemenea investiţie este necesară. Baza de odihnă din staţiunea Ocna Şugatag e folosită doar câteva luni pe an de salariaţii din învăţământ”, a spus Ionuţ Cîrstea.

În replică, preşedintele sindicatului se apară, spunând că suma despre care vorbeşte fostul vicepreşedinte nu este aşa de mare şi că investiţia s-ar face la iniţiativa acestuia. 

„Hotărârea construirii piscinei interioare a fost luată în iunie 2018 de către Colegiul Liderilor, la propunerea domnului Ionuţ Cîrstea, vicepreşedinte SLI MM la acea vreme. De la hotărârea Colegiului Liderilor s-au făcut câteva demersuri în vederea realizării proiectului. Am obţinut o primă ofertă, pe email, de la un proiectant, în valoare de 250.000 de euro, ofertă care a fost refuzată de conducerea SLI MM. S-a încercat şi cu un al doilea proiectant, dar nu am primit încă nicio ofertă. Prin urmare, în acest moment nu putem vorbi de niciun fel de investiţii”, a precizat Ioana Petreuş.

Hotelul Eurosind de la Ocna Şugatag a fost construit în anul 2009, din cotizaţiile membrilor din sindicat. În funcţie de veniturile obţinute, profesorii şi dascălii cotizează la sindicat între 40 şi 50 de lei, suma reprezând 0,5% din salariul brut. Astfel, încasările lunare făcute de sindicat din această sursă se ridică la 1,2 milioane de lei. Hotelul are 24 de camere şi restaurant şi momentan funcţionează doar în sezonul estival având doar piscină exterioară. 

Înainte de venirea Ioanei Petreuş la conducerea Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş, acesta a fost condus de Liviu Marian Pop, fostul Ministru al Educaţiei.

Citeşte şi

Aleşii locali rămaşi în funcţii, în pofida deciziei definitive de incompatibilitate. Cum au „fentat“ hotârârea magistraţilor

A operat ilegal nouă ani doar pentru că era soţia şefului de secţie. Finalul scandalului „medicului fals“ de la Cluj şi sancţiunea derizorie primită

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite