Minivacanţa de 1 Mai, cu peste 150 de poliţişti în Maramureş. 14 aparate radar pe drumurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recomandari pentru un sejur de 1 Mai linistit FOTO:Adevarul
Recomandari pentru un sejur de 1 Mai linistit FOTO:Adevarul

Poliţiştii maramureşeni vor fi la datorie cu ocazia minivacanţei de 1 Mai. În total vor fi peste 150 de poliţişti care vor veghea ca maramureşenii să aibă o minivacanţă de 1 Mai în tihnă. Poliţiştii de la Rutieră vor fi şi ei în trafic, 14 aparate radar urmând a "vâna" vitezomanii.

În perioada 1 - 3 mai a.c., aproximativ 160 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a patrimoniului acestora. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt de la ordine publică (100 la număr), urmaţi fiind de 32 de la poliţia rutieră, 7 de la investigaţii criminale, restul fiind de la alte structuri. 

Potrivit informaţiilor furnizate de către IPJ Maramureş, 73 de patrule de siguranţă publică, dintre care 17 pedestre şi 56 auto, vor acţiona în această perioadă zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. În ceea ce îi priveşte pe poliţiştii rutieri, aceştia vor acţiona pe principalele artere de circulaţie din judeţ, utilizând, în medie, 16 mijloace auto dintre care 14 dotate cu aparatura radar. 

Pentru ca sejurul de 1 Mai să fie petrecut fără evenimente neplăcute, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă, printre altele, maramureşenilor că în eventualitatea în care pleacă în minivacanţă şi pentru ca locuinţa să le fie în siguranţă, este bine să îşi ia unele măsuri de precauţie. În primul rând este indicat ca un vecin de încredere să fie rugat să ţină sub observaţie casa şi să anunţe  imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa. Apoi trebuie închise şi asigurate la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. Mai mult decât atât, nu trebuie lăsate în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

gratare timisoara

"În situaţia deplasării cu autoturismul, atunci când opriţi, fie şi doar pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile. Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoţi. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante. Parcaţi pe cât posibil în locuri special amenajate şi luminate.

Pe perioada sejurului, când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firma ori aparate de taxare, nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu îi lăsaţi să meargă singuri la cumpărături. Banii şi bunurile de valoare pe care nu le aveţi asupra dumneavoastră trebuie păstrate în seiful hotelului. Dacă mergeţi la plajă sau la picnic, nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate", a declarat Dumitriţa Rus, purtător de cuvânt al IPJ Maramureş. 

Citeste si: Cum jongla cu imobilele Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc, arestat la domiciliu

CSM sesizează iar Inspecţia Judiciară, dar şi CNA, în legătură cu declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la justiţie

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite