Inginer-şef rănit grav într-un accident de muncă la Baia Mare. Familia a decis să-l transporte la Viena pe cheltuiala proprie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii intervenind la locul unei explozii FOTO Adevărul
Pompierii intervenind la locul unei explozii FOTO Adevărul

Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în stare gravă la Spitalul Judeţean din Baia Mare după ce un bazin cu încărcătură de metal topit i-a explodat în faţă. Pacientul urmează să fie transferat la AKH Viena pe cheltuiala familiei.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani este inginerul şef de secţie al unei firme din Baia Mare care se ocupă de producţia şi distribuţia de produse turnate, forjate, matriţate şi a mobilierului stradal. Luni dimineaţă, 9 decembrie, aceasta s-a dus îmbrăcat doar într-un halat să facă inspecţia vizuală la un bazin care era încărcat cu metal topit, moment în care acesta a explodat. 

Cazul mediatizat doar la 24 de ore după incident

Autorităţile au decis să mediatizeze cazul abia la 24 de ore de la incident, când reprezentanţii mass-media deja aveau unele informaţii venite pe surse. 

„Un pacient în vârstă de 41 de ani din Maramureş, care a suferit în urma unui accident arsuri pe 55% din suprafaţa corpului, în special arsuri ale căilor respiratorii, se află internat pe Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă <<Dr.Constantin Opriş>> Baia Mare cu arsuri de gradul 2, 3 şi 4. Pacientul este stabil şi transferabil către AKH Viena, unde va fi transportat cu avionul, costuri care vor fi achitate de familie”, au arătat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. 

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş au deschis o anchetă în acest sens, iar poliţiştii au întocmit dosar penal. 

„Ieri, la ora 13.22, Poliţia oraşului Baia Sprie a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că a avut loc un accident de muncă la o societate comercială situată pe strada Forestierilor. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că un bărbat de 41 de ani a fost grav rănit după ce a avut loc o explozie a unui cuptor de topire şi turnare a pieselor metalice. Bărbatul rănit a fost transportat de urgenţă la spital, pentru îngrijiri medicale. A fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, a arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. 

Bărbatul va fi transportat către Viena în cursul zilei de marţi, 10 decembrie. 

Citeşte şi

Cine este tânărul liberal numit de Orban în funcţia de secretar de stat al Cancelariei prim-ministrului

VIDEO A început sezonul de schi în Maramureş. Ce tarife au pârtiile din Cavnic

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite