Explozia de la Galaţi, primele concluzii legate de cauze. Anchetator: „La mijloc este o neglijenţă criminală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au confirmat că deflagraţia a pornit din subteran FOTO ISU Galaţi
Pompierii au confirmat că deflagraţia a pornit din subteran FOTO ISU Galaţi

Deflagraţia deosebit de puternică s-a produs la o benzinărie dezafectată de la intersecţia străzilor Prelungirea Brăilei şi Frunzei. Bazinele de carburanţi au rămas îngropate în zonă şi după închiderea benzinăriei şi construirea în zonă a unui hotel.

GALERIE FOTO

Ancheta legată de explozia puternică produsă luni după-amiază la Galaţi, la intersecţia străzilor Prelungirea Brăilei şi Frunzei, este de-abia la început, însă deja se conturează o serie de concluzii legate de cauze.

Unul dintre ofiţerii ISU implicaţi în anchetă ne-a dezvăluit, sub rezerva anonimatului că la mijloc ar putea fi vorba de „o neglijenţă criminală ce se putea solda cu o catastrofă”, având în vedere că totul a pornit de la o benzinărie dezafectată (în teorie) încă de acum câţiva ani.

Benzinăria a fost închisă deoarece, fiind într-o zonă intens circulată şi fiind lipită practic de un hotel, nu mai putea fi autorizată. Problema este, însă, că rezervoarele de carburant nu au fost scoase atunci, ci au rămas sub o platformă betonată care a fost folosită apoi drept parcare a hotelului şi a unie şcoli de şoferi.

Există indicii că proprietarul acestor bazine a încercat zilele acestea să le scoată, însă lucrările făcute au dus la producerea unei scurgeri de gaze produse de evaporarea resturilor de benzină şi de motorină din amintitele rezervoare.

FOTO Facebook / TK

Explozie Galati FOTO Facebook George TK

„Explozia s-a produs la o staţie peco dezafectată. La bazinele de combustibil rămase în subteran probabil se efectuau lucrări de tăiere metal, ceva, în urma unei acumulari de gaz, de la acele rezervoare din subteran, probabil, s-a produs deflagraţia. Avem pagube materiale, 4 autoturisme afectate. Lucrăm cu 4 autospeciale cu apă şi spumă. A fost afectat un pic hotelul din apropiere. Oamenii s au autoevacuat in urma exploziei, nu a fost nimeni care să solicite ambulanţa”, au confirmat suspiciunile reprezentanţii ISU Galati.

Benzinăria respectivă a aparţinut firmei Petrol Plus SRL Galaţi (ai cărei acţionri sunt membrii familiei Chelaru din Galaţi). Amintita firmă deţine de altfel şi hotelul Grandly, ridicat în locul benzinăriei (practic, copertina de la staţia de carburanţi a devenit copertina de la intrarea în hotel, iar platforma pompelor a ajuns parcare).

CITIŢI SI:

FOTO VIDEO Explozie devastatoare la intersecţia a două străzi importante din Galaţi. Pompierii intervin pentru stingerea mai multor incendii

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite