FOTO Artă pascală din Maramureş: scene biblice pictate cu măiestrie pe ouă de struţ. Cât costă un asemenea cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din mâna unei băimărence ies adevărate opere de artă care atrag privirile curioase ale maramureşenilor în căutarea unui lucru autentic pentru perioada Sărbătorilor Pascale. Ouăle de struţ ţin loc de pânză pentru băimăreanca Judith Fuci.

Judith Fuci este o maramureşeancă ce pictează pe oul de struţ de mai bine de zece ani. De atunci face adevărate opere de artă ale căror preţuri nu sunt deloc de neglijat. Preţul unui astfel de ou pleacă de la 150 de lei şi poate ajunge şi la 700 sau 800 de lei. Oul de struţ are o coajă foarte groasă şi lucioasă, putând fi confundat cu un obiect de porţelan.  

“Eu pictez de foarte mulţi ani, de la începutul anilor 1990. Pictez pe porţelan şi am avut şi lucrări cu motive religioase. Acum vreo 10 ani de zile am avut o comandă de la o doamnă care are are o fermă de struţi şi ea a fost prima care a comandat pictură cu ouă”, a declarat băimăreanca.

image

Aceasta recunoaşte că nu este uşor să pictezi ouă de struţ, pentru că “distorsionează foarte mult, fiind aşa rotund oul. Este mai dificil decât pe o pânză”. “Preţurile diferă. Depinde de modelul pe care îl vrea clientul. Pe un model se poate lucra chiar şi două sau trei zile. Am avut modele care au avut şi o iconiţă în faţă, ghirlandă lucrată manual, cu motive florale şi pictat cu aur şi pe spate era o binecuvântare a casei sau un text religios. 

Ouăle de struţ eu ştiu că se consumă, sunt chiar foarte sănătoase. Eu primesc aceste ouă gata golite şi spălate şi în rest desenez pe ele motivele cerute şi apoi le pictez. Se pot şi trafora aceste ouă, se pot picta peisaje şi tot ce vrea clientul. Paleta de culori este diversă şi ea”, a concluzionat Judith Fuci.

Citeste si: 

Cele mai simple şi gustoase reţete de Pască. Cum să faci pască cu aluat nedospit sau cu glazură de ciocolată

Şofer de BMW sub influenţa alcoolului a provocat un accident şi a încercat să fugă de la locul faptei

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite