Electrica, reacție privind reparația de mântuială a unui stâlp, ce pune în pericol viața unor oameni

0
Publicat:

Distribuție Energie Electrică România a răspuns solicitării Adevărul, cu privire la reparația făcută la stâlpul de la rețeaua de electricitate deteriorat, ce a fost reparat cu o atelă dintr-un alt stâlp, legat cu sârmă.

Electrica spune că reparația a fost provizorie    FOTO Adevărul
Electrica spune că reparația a fost provizorie FOTO Adevărul

Potrivit companiei, soluția a fost una de avarie, „pentru a elimina pericolul existent”, cu toate că pericolul exista încă de anul trecut.

Sucursala Baia Mare a identificat în teren situația prezentată, iar stâlpul deteriorat la care se face referire este un stâlp de tip SE4, de susținere a liniei electrice aeriene de joasă tensiune (LEA JT), echipat cu conductoare torsadate, amplasat în curbă strânsă și în pantă, ce a fost degradat în urma unui accident auto cu autor necunoscut”, se arată în răspunsul companiei.

Reparația acestuia din data de 20.05.2022a fost executată în regim de avarie, pentru eliminarea rapidă a pericolului existent. Soluția a fost una provizorie, având în vedere faptul că la acea dată Sucursala Baia Mare nu avea pe stoc stâlpi de beton”, mai arată responsabilii de la Electrica.

Totuși, până în luna octombrie, problema nu a fost încă rezolvată definitiv. 

Luna viitoare, termen pentru reparația finală

De asemenea, au transmis un termen până la care stâlpul va fi înlocuit.

Lucrarea de reparație în soluție definitivă, presupune înlocuirea stâlpului afectat cu un stâlp similar (SE4), lucrare ce se varealiza, cel târziu în cursul lunii noiembrie 2022. LEA JT la care facețire ferire se află în gestiunea și administrarea societății noastre – Distribuție Energie Electrică Romania – Sucursala Baia Mare”, mai arată reprezentanții companiei.

Vă reamintim că un băimărean a făcut o solicitare încă de anul trecut pentru înocuirea unui stâlp deteriorat ce se afla în apropierea casei sale din Baia Mare, strada Viilor.

Practic, betonul era distrus pe  porțiune de aproximativ 50 de centimetri, rămânând pe jumătate din grosimea lui doar fierul beton. Omul se plânge de faptul că este pusă în pericol siguranța cetățenilor și acuză creșterile de prețuri nejustificate ale facturilor.

Băimăreanul a făcut solicitare pentru înlocuirea lui, încă de anul trecut, iar anul acesta, în luna mai, a retrimis solicitarea. În urma acesteia, intervenția făcută de echipele companiei este vizibilă în imagine.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite