Doliu în lumea sportului. Fostul fotbalist Lucian Bălan şi-a pus capăt zilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bălan (foto mijloc, jos) , fost jucător la Staua în anii de glorie   Foto: Corbis
Lucian Bălan (foto mijloc, jos) , fost jucător la Staua în anii de glorie   Foto: Corbis

Lucian Bălan s-a sinucis în această după amiază. Fostul fotbalist a lăsat un bilet prin care îşi justifică gestul. El a mai încercat să-şi ia vaţa în urmă cu cinci ani.

Fostul fotbalist Lucian Bălan şi-a pus capăt zilelor în această după amiază, în jurul orei 18.00. Din câte se pare, acesta a ingerat o doză letală de medicamente, după care s-a aşezat în pat. Aşa l-a găsit fiul său, care a şi chemat ambulanţa. Medicii de la ambulanţă care au sosit imediat la faţa locului însă nu au mai putut decât să constate decesul.

În ultimii ani, Lucian Bălan a avut destul de multe problme. Acesta a şi fost motivul pentru care în urmă cu cinci ani a mai încercat să se sinucidă. Atunci, însă a fost salvat la 

Vecinii şi cunoscuţii spun că nu a dat nimic de bănuit. ”Nu părea să aibă problme, dar ştiu că a mai încercat odată”, a spus unul din vecinii lui. ”Eu am văzut aseară, dar nu mi s-a părut că ar fi supărat sau are ceva probleme acasă. Nu mi-a venit să cred. Prima dată nu mi-am dat seama de cine e vorba. Şi după aia mi-au spus, dar nu mi-a venit să cred”, a spus vânzătoarea de la magazinul de la parterul blocului în care locuia. Bărbatul a lăsat şi un bilet de adio prin care îşi justifică gestul.

Lucian Bălan era divorţat, luna trecută acesta şi-a pierdut mama, iar în urmă cu câteva luni, el a suferit un accident vascular cerebral, peste care, însă a trecut cu bine.

Poliţiştii au ridicat trupul neînsufleţit şi l-au transportat la morga Spitalului Judeţean, pentru necropsie. ”A fost găsit decedat într-un apartament. Nu prezenta semne de violenţă. Mâine va avea loc autopsia şi vom stabili cu exactitate cauza decesul. Era mort de câteva ore. A lăsat şi un bilet de adio, care este confidenţial”, a declarat Cristian Vig, de la Biroul Criminalistic Baia Mare.

Lucian Bălan avea 56 de ani şi a fost jucător la Steaua Bucureşti, echipă cu care a câştigat Cupa Campionilor în 1986. El a mai jucat la FC Baia Mare şi Minerul Cavnic. În1989 s-a transferat în Belgia, la Beerschot, în 1990 a plecat în Spania, la Real Murcia, în Liga a II-a, după care a renunţat la cariera de jucător şi a început să antreneze. Asta însă doar până în 1994, când a renunţat şi la anternorat şi s-a angajat ca taximetrist, după care a devenit redactor sportiv în presa locală din Baia Mare. După divorţul din 2008 nu şi-a mai găsit echilibrul şi au început problemele, printre care şi cele financiare. În 2010 a mai avut o tentaivă de sucid.

Mai puteţi citi:

Piele prelevată de la un donator din Baia Mare, pentru răniţii incendiului din clubul Colectiv

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite