Doi polonezi au vrut să ducă droguri la Untold. Au fost depistaţi la graniţă cu substanţe interzise asupra lor

0
0
Substanţe interzise găsite asupra celor doi polonezi   Foto: Poliţia de fronteră
Substanţe interzise găsite asupra celor doi polonezi   Foto: Poliţia de fronteră

Doi cetăţeni polonezi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră la Petea, judeţul Satu Mare, având asupra lor, ascunse în bagajele personale, substanţe interzise. Cei doi au declarat că au venit în România pentru festivalul de muzică Untold de la Cluj Napoca.

Cei doi tineri de 27 şi 28 de ani din Polonia au ajuns la frontieră înainte cu o zi şi voiau să ajungă la festivalul de muzică Untold de la Cluj. Poliţiştii de frontieră spun că au folosit un câine specializat în depistarea substanţelor interzise. În cooperare cu lucrătorii SCCO Satu Mare, în baza analizei de risc, i-au selectat pe cei doi polonezi pentru un control amănunţit al bagajelor.  

„Astfel, cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu câinele poliţist CIMA, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanţe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripţia Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripţia Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripţia Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripţia Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere şi trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen”, arată Poliţia de frontieră.

Cei doi au acum dossar penal. „Având în vedere că substanţele active din produsele descoperite se află pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008, în cauză a fost întocmită lucrare penală de către colegii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, mai arată ITPF Sighetu Marmaţiei.

Vă recomandăm să mai citiţi şi: 

Experienţa unui maghiar în România. „M-am înşelat în privinţa lor şi a Ardealului”

Israelul lansează Operaţiunea Dawn împotriva Jihadului Islamic în Fâşia  Gaza: unul dintre lideri, ucis în atac

 

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite