Grup─âri de trafican┼úi de droguri, destructurate de DIICOT. Opt persoane re┼úinute ┼či mii de euro confisca┼úi

0
0
descinderi perchezitii politisti mascati. foto adevarul
FOTO arhiv─â Adev─ârul

Procurorii DIICOT Gala┼úi au destructurat dou─â grup─âri infrac┼úionale specializate ├«n traficul cu droguri. ├Än urma perchezi┼úiilor au fost confisca┼úi 14.000 de euro, peste 20.000 de lei ┼či diverse cantit─â┼úi de canabis ┼či comprimate de Ecstasy.

La data de 04.08.2022, procurorii DIICOT Gala┼úi ├«mpreun─â cu poli┼úi┼čti din cadrul Brig─âzii de Combatere a Criminalit─â┼úii Organizate Gala┼úi au efectuat mai multe ac┼úiuni activit─â┼úi de combatere ┬áa traficului de droguri de mare risc ┼či efectuare neautorizat─â de opera┼úiuni cu substan┼úe susceptibile a avea efecte psihoactive, ├«n dou─â cauze distincte.

Astfel, în cadrul primului dosar, procurorii DIICOT Galaţi au stabilit că, începând cu anul 2022, pe raza judeţului Galaţi a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în efectuarea fără drept de operaţiuni neautorizate cu substanţe cu efecte psihoactive, care a acţionat până la data efectuării percheziţiilor domiciliare.

ÔÇ×├Än perioada ianuarie 2022 ÔÇô 04.08.2022, membrii grupului infrac┼úional organizat au efectuat opera┼úiuni de procurare ┼či livrare de produse despre care ┼čtiau c─â produc efecte psihoactive, respectiv cu privire la o cantitate de peste 1.047,85 grame din compusul din compusul psihoactiv 3-Chloromethcathinone(3-CMC)ÔÇŁ, au precizat anchetatorii.

Prins în flagrant

├Än cadrul celui de-al doilea dosar, la data de 04.08.2022, procurorii DIICOT Gala┼úi ├«mpreun─â cu poli┼úi┼čti din cadrul B.C.C.O. Gala┼úi au efectuat o ac┼úiune de prindere ├«n flagrant a unui b─ârbat dup─â ce acesta a comercializat 56 comprimate de Ecstasy.

ÔÇ×S-a re┼úinut c─â, ├«n perioada aprilie ÔÇô august 2022, trei inculpa┼úi ac┼úion├ónd ├«n mod repetat ┼či ├«n realizarea aceleia┼či rezolu┼úii infrac┼úionale, au procurat, cump─ârat, de┼úinut, transportat ┼či v├óndut consumatorilor din jude┼úul Gala┼úi o cantitate de cel pu┼úin 314 grame de substan┼ú─â solid─â sub form─â de cristale con┼úin├ónd compusul Chloromethcathinone (3 ÔÇô CMC) ┼či 137 comprimate EcstasyÔÇŁ, au stabilit procurorii DIICOT Gala┼úi.

11 perchezi┼úii ┼či mii de euro confisca┼úi

├Än urma celor 11 perchezi┼úii domiciliare efectuate ├«n cele dou─â dosare ├«n jude┼úele Gala┼úi ┼či Giurgiu au fost descoperite ┼či ridicate 33,55 de grame de canabis, 131 de comprimate Ecstasy ┼či diverse cantit─â┼úi de 3-CMC, precum ┼či sumele de 14.000 de euro ┼či 20.220 de lei.

Procurorii DIICOT Gala┼úi au dispus, ├«n cele dou─â dosare, re┼úinerea pentru 24 de ore a 8 persoane, ├«n cursul zilei de vineri, 5 august, fiind sesizat judec─âtorul de drepturi ┼či libert─â┼úi din cadrul Tribunalului Gala┼úi cu propuneri de arestare preventiv─â a acestora pentru o perioad─â de 30 de zile.

V─â mai recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:

Cum a scăpat proprietarul unui cafenele de plata unei amenzi de mii de lei pentru că nu a interzis fumatul în local

Nunt─â ├«ntre blocuri la Vaslui, cu o alee blocat─â de petrec─âre┼úi ┼či fanfar─â care i-a scos din min┼úi pe locatariUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite