Doar 4 spitale din 7 au raportat infecţii intraspitaliceşti. Autorităţile recunosc: tendinţa e de a nu raporta totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infectii intraspitalicesti raportate in 4 spitale din Maramures FOTO:ARHIVA
Infectii intraspitalicesti raportate in 4 spitale din Maramures FOTO:ARHIVA

Doar patru spitale din judeţul Maramureş au raportat către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş depistarea unor infecţii intraspitaliceşti. Interesant este însă faptul că treI din cele 4 sunt din Baia Mare şi anume Spitalul Judeţean, Spitalul TBC şi Spitalul de Boli Infecţioase. Cea de-a patra unitate sanitară care a raportat astfel de infecţii spitaliceşti este Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Spitalul din Borşa, Vişeu de Sus (unde sunt foarte multe probleme) şi Spitalul din Tg. Lăpuş nu au raportat nicio infecţie intraspitalicească.

“În ceea ce priveşte infecţiile nozocomiale raportate la nivelul judeţului Maramureş pentru anul trecut avem raportate din partea tuturor spitalelor din judeţ un număr de 70 de infecţii intraspitaliceşti, cu un număr de 43 de raportări din partea Spitalului Judeţean, spitalul din Sighet, 13, spitalul de Boli Infecţioase – 8 şi Spitalul TBC – 6 infecţii intraspitaliceşti. Celelalte spitale nu au raportat niciun fel de patologie cu germeni de spital”,a declarat directorul DSP Maramureş Rares Pop.

Acesta a recunoscut că tendinţa este “din păcate de a nu raporta întrutotul ceea ce se întâmplă sau dacă există asemenea patologii în primul rând la nivelul blocului operator al secţiilor de terapie internsivă, unde în mod normal există germeni care coabitează cu aparatura care se foloseşte”.

“În ceea ce priveşte raportarea pe patologia cu Clostridium Difficile, avem raportare zero. Nu este cea mai gravă infecţie, dar este una care a fost raportată în judeţele din ţară şi se face monitorizare mai atentă pe această componentă de Clostridium”, a concluzionat dr. Rareş Pop. 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite